V době, kdy byl Mikey & Nicky na konci roku 1976 v kinech, byla již dvojice nejen nerozlučná, ale Danese se poprvé objevila ve Falkově seriálu. V šesté řadě, v epizodě "Posvítit si na vraždu" se ocitla mezi nejvýznamnějšími televizními herci všech dob, Peterem Falkem a Williamem Shatnerem. Netrvalo dlouho a Danese se objevila v další epizodě "Smrt ve sklence vína". To už ale byla oficiálně "paní Columbovou", tedy manželkou Petera Falka, což ale přineslo také problémy. "Nevěděla jsem, jak se chovat, nechtěla jsem se chovat jako manželka, ale jako normální člověk," přiznala se v rozhovoru pro Los Angeles Times v roce 1991. (Zdroj: www.latimes.com/archives, duben 1991, www.metv.com/stories, říjen 2018)

Jak rostla jejich láska a manželské pouto, rostlo i Sherino účinkování v seriálu. Dokonce si zahrála postavy, které Columbovi naznačovaly milostný zájem, nad čímž se někteří fanoušci pousmívají a berou tyto díly seriálu jako veřejnou sexuální předehru slavného manželského páru. Role si ale slavná modelka sama vybírat nemohla. V epizodě "Columbo a vražda rockové hvězdy" chtěla Shera jinou roli. „Chtěla jsem hrát rockovou hvězdu ... ale nedovolil mi to, protože byla v jedné scéně v posteli s nějakým mladým mužem," povzdechla si v rozhovoru pro Los Angeles Times.

Snad nejúžasnější představení, které bylo možné sledovat na obrazovce mezi manželem a manželkou, však přišlo v epizodě "Columbo v přestrojení" z roku 1994, kdy se detektiv přestrojí a pokusí se oklamat postavu Shery, majitelky umělecké galerie. Zde naživo vidíme chemii mezi párem, který si dokonce otevře i šampaňské. Nakonec Shera Danese vystupovala ve více epizodách Columba než kterákoli jiná herečka. Možná i to pomohlo ke šťastnému manželství, které vydrželo 33 let. Na slavnostním předávání televizních cen v roce 2004 se Peter Falk navíc přiznal, že je do své ženy úplný blázen. (Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=4bjr20qFUxk)