Skutečné bohatství

V kopcích Cap de Nice se nachází luxusní dům o šesti patrech a s dechberoucím výhledem na známý přístav. Poslední roky býval herec v rezidenci čím dál méně a se svou ženou se usadil na Bahamách. Právě proto se rozhodl vilu Le Roc Fleuri prodat. Cení si jí dost, chce za ni neuvěřitelných 800 milionů korun. Je to cena úměrná tomu, že tam bydlel Sean Connery a natáčela se slavná bondovka Nikdy neříkej nikdy.

Svažitý pozemek má přes 5000 metrů čtverečních a jednu pětinu zabírá samotný dům. Zahradu protínají kamenné chodníky, které lemují nízké zídky. Všemu dominuje kruhový bazén se slanou vodou. Je vsazený do skály a na první pohled splývá s mořem. Cesta k bazénu vede skrz romantickou branku s kovanými vrátky. Strmou cestou mezi stromy se dá sejít až na pláž a k moři.

Dům se na první pohled zdá být v objetí vistárií a je inspirovaný architekturou přelomu 19. a 20. století Belle Époque. Interiér je kombinací starých a dobových prvků s moderními vymoženostmi. Nijak se ale navzájem neruší. Domu vůbec nic neschází. Každého zaujmou zámecké schody a výtah s květinovými motivy. Je možno využít skvěle vybavenou posilovnu, jednu z mnoha koupelen, některou z osmi ložnic, zaplavat si v krytém bazénu, který budí dojem nekonečna, relaxovat v soukromých lázních a rozvalit se v křesle nebo na otomanu. Ty se v domě počítají na desítky.

Zkrátka nepřišly ani dva domky pro hosty. Jsou vystavěny v podobném stylu a nabízí stejně luxusní zázemí jako hlavní dům.

Přidanou hodnotou domu je adresa na Francouzské riviéře, které neodolala ani Ellen DeGeneres (62), Tina Turner (80) nebo Elton John (73). Do Monaka nebo Cannes je to navíc jen půlhodina cesty.

Sousedské spory

V roce 2005 čelil Sean Connery žalobě svých sousedů. Oftalmolog Burton Sultan vyrukoval na slavného herce s tím, že si pouští nahlas hudbu, provádí zbytečné stavební úpravy ve svém bytě a šíří v okolí krysy. Za újmu se svou ženou požadoval v přepočtu 680 milionů korun. Connery prokázal, že v New Yorku pobývá tak málo, že by ani nestihl svým sousedům tolik příkoří způsobit. "Kdokoliv na kohokoliv v USA může podat žalobu, to však ještě neznamená, že tato žaloba je oprávněná. Nároky jsou směšné," dodal.