Okolnosti tragédie plnily stránky novin den co den celých deset dní. Dnes se konalo poslední rozloučení v Divadle Broadway. Petr Muk už odpočívá v pokoji...

Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Tentokrát jen pár slov k smutnému odchodu známého zpěváka.

Odešel dobrý člověk

Když umře dobrý člověk a ještě ke všemu předčasně, je to vždycky tragédie. Petr Muk dobrý člověk byl, i když třeba trochu komplikovaný (ale kdo není, že?). Potvrdili to během posledních dní nejen všichni jeho přátelé a kolegové –při posledním rozloučení v divadle Broadway o něm krásně promluvila dojatá Bára Basiková, ale i fanoušci, ke kterým se Muk choval vždy vstřícně a dobrosrdečně. Stejně pohodový byl ve vztahu k novinářům. Uměl rozhovor slušně odmítnout, když se mu do něj zrovna nechtělo, ale když nabídku přijal, byl otevřený a přátelský. O to víc byl jeho odchod smutnější...

Tváří tvář smrti

Psát o smrti je vždycky těžké, zvlášť když píšete o někom, koho jste znali. Ale patří to k novinářské práci, i když je to ta její nejnepříjemnější stránka. Když zemře slavná osobnost, musíte shánět vyjádření pozůstalých a vzpomínky kamarádů, kteří mnohdy slyší zprávu o smrti svého blízkého z vašich úst poprvé. V případě záhadné smrti pak musíte hledat odpovědi na nejrůznější nepříjemné otázky. U Petra Muka šlo o to, jak vlastně zemřel, zda za to mohly léky, které dlouhá léta bral, v kombinaci s alkoholem, nebo zda šlo o drogy, zda zemřel nešťastnou náhodou, nebo se rozhodl odejít ze života dobrovolně... I když si o novinářích možná myslíte, že jsou to hyeny bez srdce a soucitu, věřte, že tohle opravdu nepíše nikdo rád a lehce.

Petr Muk už bude mít klid

Nyní je již potvrzeno, že smrt Petra Muka byla nešťastná náhoda, kdy se zpěvák udusil zvratky po požití většího množství alkoholu. Proběhlo poslední rozloučení v Divadle Broadway, rodina uložila jeho ostatky do hrobu, všechno už bylo řečeno a napsáno. A on bude mít opravdu věčný klid. Sbohem, Petře!