Čtvrtá série končí ve chvíli, kdy se Kůstka rozhodne, že bude chtít mít potomka. Jako dárce spermatu si vybere Bootha. Agentovi se však vrátí dřívější halucinace a po zjištění, že jejich příčinou je nádor na mozku, podstupuje operaci.

Brennanovou chce mít vedle sebe. Booth je po operaci v kómatu a zdá se mu sen. S Temperance Kůstkou Brennanovou jsou manželé a společně vlastní noční klub, v němž dojde k vraždě muže. Případ přichází vyšetřovat detektiv Camille Saroyanová s parťákem Jaredem Boothem...

Nebezpečí na farmě

Hned poté, co se zvláštní agent zotaví z operace, Kůstka navštíví vědmu Avalon Harmonii, která jí nejen předpoví, že je na křižovatce velkého štěstí a smrti, ale zároveň je to právě ona, která ji k ohrožení života dovede.

Dále se vloží například do případu ohrožení národní bezpečnosti. Setkají se také s amišskou komunitou, budou řešit neblahé dopady sousedských rozepří i to, jak nebezpečná může být práce na důbeží farmě.

Zcela specifické bude vyšetřování původu a okolností smrti záhadné postavy ve stříbrném plášti, která nápadně připomíná mimozemšťana. Život agentů ohrozí dokonce Santa Claus.

Práce Kůstky i Bootha je stále riskantnější, a tak si svůj oblíbený seriál snad ještě více vychutnáte...

Sledujte na Primě od 9. února, St 23.20

Jak se slaví stovka?

Šestnáctá epizoda 5. řady je stý natočený díl seriálu. Scenáristé připravili pro diváky malé ohlednutí, ve kterém se vrátíme o 6 let zpátky. Tehdy řešili Booth a Kůstka první společný případ. Mladý a vzpurný agent FBI totiž hledal u antropologických vědců pomoc při prokázání viny jednoho z podezřelých v případu. Už během prvního setkání Temperance Brennanové s agentem Seeleyem Boothem bylo znát, že mohou vytvořit skvělý tým...