Drsný humor Comebacku si vychutnávají hlavně mladší diváci. S jakými reakcemi se setkáváte?

Mám štěstí, že mi nikdo nenadává. Oslovují mě hlavně lidé, kterým se seriál líbí. Třeba mě kontroluje revizor, a jakmile si uvědomí, že jsem to já, roztaje: „Vyřiďte, ať se Comeback dál točí, že se potřebujeme zasmát.“ Když na mě někdo volá Sašo, nevadí mi to. Ale potěší mě, pokud mi paní v drogerii řekne, že jsem jiná než v televizi.

Překvapilo vás, že jste dostala roli šestnáctileté puberťačky?

Byla jsem v pátém ročníku konzervatoře a na castingu jsem potkala spoustu prváků. Říkala jsem si: „Ježíš, co tady dělám?“ Ve druhém kole jsem zkoušela s Matoušem Rumlem a potkala jsem i Kristýnu Leichtovou.

Tu hranici má každý jinde.

No právě! Když přijde někdo, kdo si myslí, že si opravdu vážně hrajeme na gangstery, musí odcházet přesvědčený, že jsme trapní debilové.

Pak vás ještě vidí v Comebacku jako dokonalou blbku…

(výbuch smíchu) Řeknou si, že ani nic jiného nečekali. Ale nechodí na nás jen studenti, v publiku bývají i lidi z generace našich rodičů. Nezáleží na věku, spíš na povaze člověka a náladě.

Marie Doležalová (24)

  • Narodila se v Karviné, vyrostla v Trutnově. Maminka je lékárnice, tatínek ekonom.
  • Ve druhém ročníku konzervatoře založila se spolužáky hudební skupinu Olats Otesoc.
  • Hrála hlavní roli v televizní pohádce Lojzička je číslo, tápající Išku v dívčí road movie Pusinky, její Saša z dětského domova byla výrazná postava první řady seriálu Ordinace v růžové zahradě. V sitcomu Comeback představuje natvrdlou puberťačku Sašu Bůčkovou.
  • V pražském Divadle Na Prádle účinkuje v představení Motýli jsou volní a muzikálu Krysy (toho je i spoluautorka a spolurežisérka), ve svém autorsko-režisérském počinu Zápalky aneb Noc v kabaretu nehraje. V Národním divadle hostuje v představení Srpen v zemi indiánů.
  • Baví ji ezoterika.