Nejprve vám přeji všechno nejlepší k narozeninám, které jste měla 16. dubna!

Moc díky! (usmívá se)

Když jsem se před půl rokem bavili, jen jste naznačila, že máte konečně zase pořádného chlapa. Jaký je váš Ondra?

Ondra je prostě inteligentní, samostatnej, hodnej vrstevník. Teď ještě aby se mnou vydržel. Se mnou to není snadný, umím bejt děsně nepříjemná.

Jste pořád tak zamilovaná?

Ano! Jsem pořád zamilovaná, čím dál víc.

Přemýšlíte někdy o tom, že se vdáte, nebo spíše vyznáváte dnešní trend partnerství bez papírů?

Já jsem vdávací typ. Ale můžou za to moji rodiče, kteří jsou svoji skoro čtyřicet let. Jsou pro mě ohromným vzorem.

Už si tak někdy představujete, že také budete mámou, kolik byste chtěla mít dětí? Líbí se vám nějaká jména pro miminko?

Samozřejmě, že se těším, až budu mít vlastní rodinu. Jsem rozená ve znamení Berana a to jsou vyloženě rodinné typy. Nejradši bych měla tak tři děti, ale to už asi nestihnu. Ale určitě bych chtěla vychovat aspoň jednoho pořádného chlapa, protože je jich nedostatek. Co se týká jmen, tak to se sama neodvažuji rozhodnout.

Věříte na vztah na celý život a na věrnost mužů? Co říkáte jejich alibismu, že mají nevěru v genech?

Jak už jsem řekla, moji rodiče jsou spolu 40 let a jejich vztah je důkazem, že když při sobě lidé stojí v dobrém i zlém, tak to má ohromnou váhu. Myslím, že muž může ženě dát najevo svou lásku a to, že si jí váží, právě tím, že jí je věrný. To se přece stává často, že potkáte někoho, kdo vás zaujme, kdo se vám líbí, ale to neznamená, že se hned urvete ze řetězu a následujete své pudy. To je ten malý rozdíl mezi lidmi a zvířaty.

Co říkáte vztahům, ve kterých je velký věkový rozdíl, může to podle vás fungovat?

Asi ano, ale sama s tím zkušenost nemám. Ovšem je pravda, že občas pozoruji, že slečny, které žijí se staršími partnery, strašně zestárnou. Najednou nevypadají na svůj věk. Jako kdyby přeskočily nějaké období.

Věříte v lásku na první pohled, už jste ji zažila?

Ano, párkrát jsem to zažila. Ale to jsem byla mladší a do všeho strašně hrrr. Bylo to vždy velké a rychlé vzplanutí. Jenomže tak jak to rychle přišlo, tak rychle to taky odešlo.

Jaký je vůbec váš názor na nevěru? Razíte heslo doktora Plzáka »zatloukat, zatloukat, zatloukat«?

Samozřejmě, že když už se něco takového stane, tak by to měl člověk ututlat. Pokud s někým žijete a záleží vám na něm, nemůžete mu ubližovat pravdařením za každou cenu. Ale slyšela jsem, že dneska se prý říká mazat, mazat, mazat. To proto, že v současnosti se 40% nevěry provalí na základě sms zpráv a mailů.

Pamatujete si ještě, v kolika letech jste se prvně zamilovala a jak to dopadlo?

Ve 12 letech jsem se zamilovala do kamaráda z hudebky. Jenomže on si vybral moji o dva roky starší kamarádku Marcelu. Marcela už měla velký prsa, já je nemám dodnes.

Pamatujete se první pusu? A první…vždyť víte co myslím…

První pusu mi dal právě ten Péťa z hudebky, než mi odešel za Marcelou. A první milostná zkušenost stála za starou bačkoru, ale to by vám řekla asi většina žen.

Někde jste se nechala slyšet, že nejlepší sport je sex… Fakt? Znáte to z praxe?

No rozhodně je to nejzábavnější „sport”. Není nad to, spojit příjemné s užitečným. Zkuste si zacvičit a pomilovat se a schválně, u čeho budete mít větší euforii!

Prý jste v sexu tzv. poledňák? To může ale být vzhledem k vašemu vytížení docela problém, ne? Jak to řešíte?

Je to strašné! Oba s přítelem hodně pracujeme a tak se nám stane opravdu málokdy, aby jsme na sebe měli čas přes den. Takže pak mému muži chodí zběsilé polední sms. Nejvtipnější je, že když se pak večer sejdeme doma, tak jsme občas oba tak unavení, že vedle sebe ležíme jak dvě mrtvoly.

Někde jste řekla, že nemáte ráda, když ženy nadávají na chlapy, jací jsou špatní milenci a přitom samy leží v posteli jak prkno a čekají, až je obšťastní. To z vás mluví zkušenost?

To ze mě mluví mí kamarádi. Sex je věc vzájemná. Já si ani neumím představit, jak se to jako dělá, být neaktivní v posteli. Říká se, že dobrý sex tvoří 10% vztahu a špatný 90% vztahu a já s tím 100% souhlasím.

O sexu už jsme mluvili, co jiné sportovní disciplíny?

Když je dost času, tak si ráda zaplavu, jezdím na kolečkových bruslích, nebo si jdu zahrát squash.

Co životospráva, stravujete se zdravě? Držela jste někdy dietu, s jakým výsledkem?

Zdravé jídlo, co to je? Já jsem milovník kachny se zelím, čabajky a dalších kalorických bomb. Dietu jsem párkrát zkoušela, ale ani vlastně nevím proč, protože nadváhou jsem nikdy netrpěla.

Jak často chodíte ke kadeřníkovi, na kosmetiku?

Kadeřníka žádného nemám, o vlasy se mi starají v seriálu VKV kvůli návaznosti. Kosmetiku se snažím navštěvovat pravidelně jednou měsíčně, protože pleť častým líčením trpí.

Dříve jste mívala hodně dlouhé vlasy, teď máte mikádo. Není těch vlasů škoda?

Víte, co to je v létě, mít na hlavě takovou larisu (deku). Ty vlasy už byly strašně těžké, tak jsem je ostříhala a nechala si z nich udělat příčes. Takže teď mi doma na zrcadle visí „koňský ohon”.

Diváci vás znají hlavně z Velmi křehkých vztahů, kde vás jinde mohou naše čtenářky jako herečku vidět?

Srdečně vás zvu na komedii Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh, kde hraji. Jinak hraji v Divadle Na Fidlovačce v komediích Blboun, Noc bláznů, Nejlepší kamarádky, Miláčci a milodary, Lucerna.

Mnozí vás znají hlavně jako ztřeštěnou sestřičku Stáňu ze seriálu Velmi křehké vztahy na Primě. Jste si povahově blízké? Také takové třeštidlo?

Stáňa se mnou má opravdu mnoho společného. Mně už na škole říkali rusovlasé torpédo. To myslím mluví za vše.

Jak jste se vůbec dostala do Vztahů?

Holky Bártovky (scenáristky) mě obsadily do seriálu Bazén, který běžel na Primě. Ihned jim došlo, že jsem komediant a tak když psaly Stáňu, myslely, že bych to mohla hrát já. Dnes jsem jim vděčná, protože tahle role mi pomohla se zviditelnit a díky ní jsem dostala další herecké příležitosti.

Jak může taková nespoutaná síla jako vy vůbec hrát v »normálním« televizním seriálu? Prý jste poprvé roli ve VKV odmítla?

Ano, odmítla. Připadalo mi, že herci jsou svázaní, nemají dost prostoru a pořádné režijní vedení. Jenomže v té době se zrovna vyměnil štáb a režie se ujal Vláďa Drha, se kterým jsem točila výše zmíněný Bazén. To bylo pro mne rozhodující. S Vláďou se mi pracuje fantasticky a on ví přesně, jak na mě. Hlavně zvládá můj temperament. Když jsem občas k neudržení, tak se od monitoru ozve: „Uber, nebo nám praskne čočka u kamery.”

Myslíte si, že bez seriálu byste nebyla tak slavná?

Samozřejmě! To, že se dvakrát týdně objevíte na obrazovce, neuvěřitelně funguje.

Říká se ale, že popularita má i tu negativní stránku.

Tak slavná zase nejsem. Navíc mám štěstí, ža hraju komickou postavu, to mají lidi rádi. Když mě občas někdo osloví na ulici, tak je to vždy velmi milé a přátelské.

Teď jste v pohodě, slavná, lidi vás »žerou«, ale není to tak dávno a byla jste naopak úplně na dně, jela jste v chlastu a drogách. Jak to vlastně bylo a co vás zase postavilo na nohy?

Bylo mi kolem dvaceti a vedla jsem hodně bohémský život. Žila jsem v Praze od čtrnácti, bez dozoru rodičů a to člověk strašně zvlčí. Došlo to tak daleko, že mě vyhodili z konzervatoře. Byla jsem takový ten rebel za každou cenu.

Pocházíte z Hané, z Olomouce. Jaká byla vaše cesta do velkoměsta?

Plná očekávání, těšila jsem se do školy a hlavně do Prahy. Rodiče měli radost, že jsem se dostala na konzervatoř, ale zároveň věděli, že jsem neřízená střela a že to nebude jednoduché.

Ve svém životě jste prožila i složitá období, kdy jste na tom byla finančně zle, byla jste bez práce, jak jste se s tím tehdy srovnala? Byla jste opravdu někdy registrovaná na pracáku?

Na pracáku jsem nikdy hlášená nebyla. Přišlo mi to zbytečné. Nikdy jsem se neštítila jakékoliv práce a tak jsem se jednu dobu živila jako barmanka, pracovala v pekárně, chodila uklízet, hlídala jsem děti, pracovala jako produkční... Člověk se nesmí poddávat nepřízni osudu. Když jste dole, musíte jít zákonitě zase nahoru.

Jaká byla vaše úplně první role před kamerou?

V šesnácti jsem točila ateliérovou pohádku v ČT Kníže Zachýsek. Byla to hrůza hrůz.

V některých rolích jste měla milostné scény. Styděla jste se?

Datum narození: 16. 04. 1975
Místo narození: Olomouc
1988 - Odjela studovat do Prahy na konzervatoř
1992 - První filmová zkušenost: Kamarád do deště II, první televizní inscenace: Zpráva pro příští století
1993 - Odmaturovala a začala putovat po divadlech českých
1994 - Nastupila do divadla Spirála na pražském Výstavišti do muzikálu Jesus Christ Superstar
1996-1997 – Zahrála si ve filmu Juraje Jakubiska Nejasná správa o konci světa
1998 - Všeho nechala a odletěla na rok do USA
1999 – Vrátila se domů
2000 - Juraj Herz ji obsadil do hry Taková spoušť (divadlo Bez zábradlí)
2002 – Hrála v divadle Ta Fantastica a v divadle U hasičů
2004 – Točila s Jurajem Jakubiskem film Post coitum. Hraje v seriálu ČT Náves.
2006 – Nastoupila do Divadla Na Fidlovačce. Točila seriál Bazén a seriál Velmi křehké vztahy
2007 - Hrála ve filmu Bathory
2008 – Natočila s režisérkou Marií Poledňákovou film Líbáš jako bůh

Milostné scény netočí snad nikdo rád (kromě těch, co jsou za kamerou). Mně nevadí se svlékat, ale muchlovat se s kolegou za přítomnosti dalších dvaceti lidí, to je podle mne úchylárna. Je to trochu jako „s cizím mužem v cizím pokoji”.

Ve světě řádí finanční krize, jak ji vnímáte a prožíváte vy?

Já to zatím moc neřeším, ale můj přítel začal nakupovat investiční zlato, tak to asi udělám taky. Zlato je jediná hodnota, která neklesá, spíš naopak.

Jaký typ mužů se vám líbí?

Ten, kterým se líbím já. Mám ráda vtipné muže. Smysl pro humor se snoubí s inteligencí a pak už stačí, aby muž hezky voněl a je můj.

Máte nějaký svůj dosud nesplněný sen?

Chtěla bych porodit nového Belmonda.

Co je pro vás v životě to nejdůležitější?

Svoboda!

Věříte na posmrtný život? Myslíte si, že jste tady už někdy v předchozích životech byla?

Já jsem si dokonce pocestovala svými minulými životy. Řešila jsem si nějaký soukromý problém a zašla jsem si k jedné vědmě na regresi. Trvalo to asi dvě hodiny, ale já měla pocit, že jsem tam tak 15 minut. Byl to hodně nevšední a očistný zážitek.

Která lidská vlastnost vás nejvíc vytáčí?

Lidská blbost. Ta je nezničitelná.