Macaulay Culkin byl oblíbenou dětskou hvězdou, kterou v sérii filmů Sám doma miloval celý svět. Nejenže byl tento blonďáček neskutečně roztomilý, ale navíc měl ohromný talent, který mu záviděli i starší kolegové. Bohužel však jako mnoho jiných dětských hvězd sešel z cesty a skončil ve světě drog, alkoholu a bujarých večírků.

Macaulay Culkin se narodil roku 1980 do umělecké rodiny, jeho otec byl divadelní herec. Má šest sourozenců, takže vyrůstal ve velké rodině. Mohlo by se zdát, že měl snové dětství, ale není to tak. Herec před nedávnem přiznal, že ho otec v dětství týral a žárlil na jeho úspěchy. Už ve čtyřech letech se objevoval v reklamách, bylo tedy jasné, že ho kamera miluje a že jeho kariéra bude mít vývoj, což se také stalo.

První díl série Sám doma měl premiéru před neuvěřitelnými třiceti lety a tenkrát se zdálo, že jeho hlavní hvězda Macaulay Culkin bude mít na růžích ustláno. Zajímali se o něj ti nejlepší režiséři, producenti a ruku si s ním chtěly podat ty největší hollywoodské hvězdy.

Neuměl se vyrovnat s popularitou

Macaulay se však s popularitou neuměl vyrovnat a roku 1995 skončil s herectvím a přál si žít normálním životem. To už ale bohužel nešlo a herec si uvědomil, že nic jiného vlastně ani pořádně neumí. Roku 2000 se tedy znovu vrátil do branže a hrál například v divadelní hře s názvem Madame Mellvile.

Jenže umělecký svět ho opět natolik pohltil, že spadl na dno. Nejprve své problémy řešil kouřením marihuany, za což byl několikrát dokonce zatčen, pak přešel na léky. Byl u něj nalezen Xanax i nejrůznější sedativa. Do toho přemíra alkoholu, a role začaly ubývat. Nikdo nechtěl mít se zkrachovalou hvězdou nic společného.

Rozešla se s ním i herečka Mila Kunis, což herec nerozdýchal a roku 2011 se předávkoval heroinem. O rok později už jel jen na drogách, alkoholu a náhodném sexu, to byl celý jeho svět. Takhle to šlo několik let.

Ve čtyřiceti poprvé otcem

Až v posledních letech je o Culkinovi zase slyšet a začíná dostávat herecké šance. Příkladem může být reklama z roku 2018, kde se vrátil do role Kevina. Od té doby je prý herec čistý. Podle zpravodajského portálu CNN se mu dokonce před nedávnem narodil první potomek.

Herečka Brenda Song mu 5. dubna 2021 v Los Angeles porodila syna Dakotu. Jméno dostal po Culkinově sestře Dakotě, která v roce 2008 tragicky zemřela po autonehodě. Tak snad ho tato událost opravdu změnila a k drogám už se nevrátí. S napětím očekáváme, zda se plnohodnotně vrátí i na filmové plátno, byla by totiž škoda, kdyby takto talentovaný herec zmizel v propadlišti dějin.