#clanek|4158184#

Podle Forbes má jeho rodina jmění ve výši 34.8 miliard - ano, miliard - dolarů. Patří bezesporu k nejbohatším mužům planety. Pinault se kromě skvostné manželky, může chlubit titulem CEO luxusní módní značky a je také prezidentem holdingové společnosti.

Zároveň je ale otcem čtyř dětí, z nichž jen jedno - Valentinu Palomu Pinault - má s hvězdou filmu Od soumraku do úsvitu. Jejich desetileté manželství doprovází pouze a jedině pohoda, láska a úsměvy, pár se pokládá za opravdu šťastný, hlavně proto, že svůj vztah si nechávají jen pro sebe. Nikdo například neví, jak se poznali.

Opravdu to nikdo neví?

Dobře, vědí to všichni, ale jenom holá fakta - že to bylo na jaře 2006 během galavečeru v Palazzo Grassi v Benátkách, ale to je vše. Hayek a Pinault se rozhodli, že veškeré další detaily budou držet pod pokličkou.

,,Je to opravdu úžasný a romantický příběh, ale nechám si ho pro sebe," prozradila Hayek v rozhovoru pro Town&Country. ,,Nechci z toho dělat haló, aby to vypadalo, že se snažím působit zajímavě." Oznámení o zásnubách vyslali do světa ve stejnou dobu jako zprávu o těhotenství. Vzali se dvakrát - jednou na Valentýna v pařížské radnici, podruhé to byla hvězdná svatba ve městě, kde se poznali.

#clanek|4154323#

Čtyři děti

Nejstarší dvě děti - syna Francoise a dceru Mathilde - má François-Henri se svou první manželkou Dorothée Lepère. Třetího potomka, syna Augustina Jamese, zplodil se supermodelkou Lindou Evangelistou. No a Valentina se Salmě narodila v září 2007. Hayek není první hollywoodská hvězda, kterou ulovil - v jednu chvíli chodil s Nicole Kidman.

Módní značky

Firma Kering je módní společnost, která má pod sebou módní domy Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga nebo Alexander McQueen. Dříve se firma jmenovala PPR (Pinault-Printemps-Redoute), přejmenoval ji v roce 2013.

Groupe Artémis zase vlastní módní dům Christie's, francouzské vinařství Château Latour, Stade Rennais F.C. a pařížské divadlo Marigny. Pinaultův otec patří k nejbohatším mužům planety, v žebříčku Bloomberg Billionaire's Index se umístil na 23. pozici.

#clanek|4149353#

A co dál?

Pinault je také velký filantrop. Po destruktivním požáru katedrály Notre Dame přislíbil na rekonstrukci 100 milionů eur. Francouzským novinám Le Figaro řekl: ,,Můj otec a já jsme se rozhodli věnovat 100 milionů eur z fondu Artemis na pochopitelně nutnou rekonstrukci katedrály Notre Dame.“

Ale to není vše! V roce 2008 založil organizaci Kering Foudation, která pomáhá podporovat a hájit ženská práva. Letos byl francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem požádán, aby založil společenství módních značek, které by mělo za úkol vytvořit a rozšířit módu z udržitelných zdrojů pro módní průmysl.

#clanek|4147653#