To je víc, než má například Rihanna nebo Justin Bieber. Fiktivní postava, která se objevila v roce 1990 a již ztvárňuje herec Rowan Atkinson, se stala jednou z nejúspěšnějších značek v digitálních médiích. Atkinson si vymyslel postavu pana Beana během magisterského studia na Oxfordské univerzitě, kde získal titul v oboru elektrotechniky a elektroniky. Dohromady měl seriál postavený na situační komedii patnáct epizod a vysílal se pět let. Sám autor popsal Mr. Beana jako „dítě v těle dospělého muže, který řeší různé problémy každodenního života a často narušuje celý proces“. (Zdroj: www.dailymail.co.uk, říjen 2020)

Seriál byl prodán do 245 zemí, vznikly podle něj také animované epizody a dva celovečerní filmy. Dostal se prakticky do celosvětové popkultury a postavou „pana Fazole“ se inspirovalo mnoho herců. I když Rowana Atkinsona tato postava vystřelila doslova do nebes a bude s ní do konce života spojován, v občanském životě je herec decentním gentlemanem. Za chvíli šestašedesátiletý komik a spisovatel se v posledních letech zaměřil na novou roli – bláznivého agenta Johnnyho Englishe, se kterým opět slavil úspěchy. „Pochybuji, že se někdy Mr. Bean znovu objeví. Vždy nastane okamžik, kdy jsi udělal vše, co jsi mohl. Ale nikdy neříkej nikdy,“ přiznal se herec v pořadu Grahama Nortona v roce 2018. Moc dlouho mu ale tento výrok nevydržel, jelikož ještě toho roku začal natáčet minisérii Handy Bean, kde Mr. Bean tvoří, maluje, kouzlí a ukazuje různé pokusy pro děti. (Zdroj: www.imdb.com, Rowan Atkinson)

Dalším plánovaným počinem je desetiminutový komediální seriál Man vs Bee neboli Muž vs. včelka, který herec vytváří pro Netflix. „Renomovaný herec a komik Rowan Atkinson hraje v této bouřlivé komedii novou postavu. Muž, který se usadil v luxusním sídle, se ocitl ve válce s včelkou. Kdo vyhraje a jaké nenapravitelné škody budou v tomto procesu způsobeny?“ To se diváci dozvědí už v roce 2021. V tomto roce také kanál ITV chystá slavnostní dokumentární filmové ohlédnutí za třiceti lety od doby, kdy na našich obrazovkách přistála komediální legenda pan Bean, s názvem Všechno nejlepší k narozeninám, pane Beane. Rowan Atkinson se tedy nenudí a stále těží z popularity své legendární postavy. (Zdroj: www.comedy.co.uk, prosinec 2020)