„Už nejsem tak nedočkav a rozechvěn…“ říká ROMAN VOJTEK (38), který má za sebou poměrně zásadní rok. Všechno je dnes jinak než před dvanácti měsíci, ale s výsledným stavem je naprosto spokojen… Patrně tou největší změnou v jeho životě bylo narození dcery.

Od dubna zase natáčíte seriál Vyprávěj. Stihl jste si vůbec miminko užít?
Stíhám. Snažím se vždycky vrátit v rozumnou dobu, protože v osm se koupe, tak u toho chci být. Mám rád, když ji mohu vykoupat a přebalit.

Zvládáte takové činnosti sám?
Ale jo a baví mě. Samozřejmě ta větší tíha je na manželce, taky proto, že nějak nejsem schopný kojit (směje se). Snažím se pomáhat, líbí se mi hrát si s Editkou, protože už reaguje, směje se na mě, prostě komunikuje různými skřeky a grimasami.

Obujete někdy brusle a vyrazíte s ní ven?
Bruslit s kočárem jsem ještě nebyl, ale chodíme na procházky. Zrovna včera jsme si udělali výlet, protože jsem měl volno.

Absolvovali jste i první skutečně rodinnou dovolenou…
Počkali jsme si, až bude Edita „starší“, a koncem září jsme byli ještě s manželčinou sestrou a dětmi zkusit to na týden v Chorvatsku.

Rozdíl mezi seriálovým manželstvím a skutečným vidíte hlavně v čem?
Mám-li být úplně upřímný, je to hodně podobné. Pamatuju se, jaké byly počátky, když jsme se poznávali, jak se mi Andrea (Andrea Kerestéšová – pozn. red.) moc líbila jako ženská, na to první oťukávání jak v hereckém životě, tak v osobním. Teď už je to ve fázi manželství, kdy si řekneme ráno v maskérně ahoj ahoj a jak se poměrně hodně známe, tak je to na jednu stranu trošku stereotyp, ale na druhou víme, co jeden od druhého můžeme čekat. Zase se ten náš vztah přehoupl do nějakého jiného levelu. Jsme doufám kamarádi a naštěstí nemáme v osobním životě žádnou krizi, natož takovou jako v seriálu.