Každý rok se seriál, později vysílaný jako Velmi křehké vztahy, soustředil na jiné ústřední postavy. Přinášíme ve stručnostid ěj první řady a reportáž z natáčení, kterého se naši redaktoři před lety účastnili.

Rodina Rubešova

Hlavní osu příběhu tvoří vztah dvou lidí z různých prostředí. Adam (Tomáš Krejčíř) je druhý nejstarší ze čtyř dětí Františka Rubeše, majitele firmy obchodující se sklem.

Eva (Klára Jandová) žije jen s maminkou a musí se vyrovnávat s nepřijetím na vysokou školu i s faktem, že právě přišla o práci.

Vzápětí začíná spolu s Danou Morávkovou a Ottem Kallusem zkoušet scénu vyčítání. K trojici sourozenců přichází vrávoravým krokem po schodech i sestra Ivana. Její představitelka Zdenka Žádníková-Volencová předtím pilně cvičila kreaci přiopilé baletky, kterou výstup dramaticky zakončí.

Morávková: Andreu si domů netahám

Svou životní roli dostala v seriálu Rodinná pouta Dana Morávková, která tenkrát kvůli natáčení obětovala leccos - dlouhé vlasy i moderování Prima jízdy. Nový účes i barva vlasů, které se dokonale hodí k manažerce Andrei, Daně Morávkové moc sluší.

„Jsem ráda, že mám možnost být při tomhle natáčení. Je to krásná herecká práce, které jsem chtěla dát přednost. Ale byla bych moc ráda, kdybych se mohla po natáčení k moderování zase vrátit," prozradila tehdy.

Na otázku, jestli jí Andrea byla něčím podobná, Dana Morávková připouští, že i ona je organizační typ. Ale jinak doufá, že s Andreou nemá společného nic. „Vždyť Andrea říká svému muži věty typu: »Kdybys nebyl idiot, tak jsi dávno primář!« Takovouhle ženskou přece nemůžu vodit domů, tu musím nechávat přede dveřmi."

Točili dva díly týdně

Seriál totiž vyrábí štáb režiséra Mojmíra Kučery v tuzemsku tehdy neobvyklou metodou. Nenatáčí třeba několikavteřinové záběry jeden po druhém, ale delší, už jen střihem doladěné bloky. Jedině tak je možné vyrobit týdně dva zhruba čtyřicetiminutové díly, které se postupně nasazují do vysílání.