Svou kariéru herce si Robert Pattison začal budovat již jako náctiletý chlapec. Začínal v Londýně v Barnes Theater Company, kromě herectví ale zkoušel nějaký čas své šance i v modelingu.

Před kameru se poprvé postavil v roce 2004, kdy si zahrál malou roli Giselhera v německé produkci filmu podle ságy o Nibelunzích Království prstenu. Další rolí byla postava Rawdy Crawleyho, kde zazářil po boku Reese Witherspoon.

Harry Potter

Pozornost na sebe příliš nestrhnul jako Cerdic ve dvou snímcích o slavném kouzelníkovi. Harry Potter a Ohnivý pohár a Harry Potter a Fénixův řád však předcházeli velké slávě, kterou získal díky Twilight.

Romantická upíří série nepřinesla Pattisonovi jen slávu, ale také lásku! Kristen Stewart hraje v Twilight sáze jeho partnerku Bellu, která se stane jeho ženou a v posledním díle dokonce upírkou. Herci ale přenesli svou lásku i do reálného života a to byla jedna z věcí, která fanouškům velice imponovala.

Nevěra

Vztah se dvojice snažila skrývat do chvíle, kdy na Kristen praskla nevěra s ženatým režisérem filmu Sněhurka a lovec, Rupertem Sandersem! Po rozchodu si k sobě našli znovu cestu a Pattison dokonce požádal Steward o ruku, nakonec ale šli definitivně od sebe...

Ačkoliv herci nevyšla jeho velká láska, ve filmové světě se mu daří skvěle. Pattison dostal roli snů a zahraje si v nejnovějším filmu Batman! Postavu navíc vyfoukl svému známějšímu, ale staršímu kolegovi, Benu Affleckovi.

Pojďte se podívat, jak se lamač dívčích srdcí za poslední roky změnil a posuďte sami, zda náhodou Pattison není upír i ve skutečnosti! Zub času na něm totiž zatím není vůbec vidět.