Raper Řezník se dočkal toho, po čem tolik toužil. Ještě před pár týdny prosil fanoušky na sociální síti o udělení hlasů v anketě Český slavík, aby si mohl odnést cenu a během své děkovné řeči pourážet všechny přítomné umělce v sále. „Upřímně jsem měl radost, když tahle anketa skončila, a doufal jsem, že už se nikdy neobnoví. Protože česká pop-music je už desítky let na úplném dně, nedá se poslouchat a absolutně to nekopíruje zahraniční trendy,” uvedl Řezník v úvodu svého projevu a posléze dodal, že když někdy náhodou v autě naladí českou rádiovou stanici, udělá se mu fyzicky zle.

Výstup Řezníka měl ale mnohem hlubší smysl. Primárně si raper totiž přišel pro cenu, kterou kvůli vyřazení pořadatelem v roce 2013 nezískal, i když na ni měl nárok. „Jsem tady z jedinýho důvodu, a to je, abych si vyřídil účty se starým slavíkem, kterej mi kdysi odepřel výhru. Takže se teď ptám: Kde je, k**va, moje kilo?” ptal se raper a poukazoval přitom na 100 tisíc korun, které měl v roce 2013 získat za výhru v kategorii Hvězda internetu. Tenkrát Řezník získal nejvíce hlasů, organizátoři ho ale ze soutěže vyškrtli.

Vulgární texty

Hudební žánr, ve kterém se Řezník pohybuje, je takzvaný horrorcore. Ve svých textech často rapuje o vraždách a znásilňování. A právě to se tehdejším pořadatelům nezamlouvalo. Podle Blesku hovořili o tom, že jsou písně Řezníka v rozporu s právním řádem České republiky, a rapera z ankety vyškrtli.

Řezníka se přitom v roce 2013 zastalo několik umělců, kteří následně z ankety odstoupili. „Oficiálně oznamujeme, že chceme vrátit ocenění Český slavík v kategorii Objev roku 2012. A to z důvodu, že nesouhlasíme s vyřazením interpreta Řezníka v letošním internetovém hlasování a taky jsme celkově na tuhle soutěž nas*áni,” uvedli kdysi po vyřazení Řezníka členové kapely Koblížci. A podporu raperovi vyjádřili také například Matěj Ruppert anebo Tomáš Klus.

Bagárové vyhrožují smrtí

Bylo jasné, že Řezníkův proslov na letošních slavících způsobí pořádný rozruch. Moderátoři v první chvíli moc dobře nevěděli, jak na drsná slova vlastně reagovat. To ale věděla zpěvačka Monika Bagárová, která krátce na to přišla na pódium, aby předala cenu jinému interpretovi. Ještě předtím se ale chopila mikrofonu. Řezníka pak označila za prohnilou osobu, která se raději schovává pod maskou, a řekla, že je ráda, že se raper dalších ročníků nezúčastní, neboť ho stejně nikdo nechce potkávat.

To se ale nelíbilo fanouškům Řezníka, kteří zpěvačku začali okamžitě atakovat prostřednictvím zpráv na sociální síti. V nich si Bagárová musela přečíst nenávistné vzkazy a dokonce i výhružky smrtí. Záležitost předala policii. Informovala o tom ve stories na svém Instagramu.

Související články