Trable s muži

Poprvé se herečka vdala za svého kolegu Petra Štěpánka (71). Půl roku po svatbě se sebral a odešel za jinou ženou. Rázlová to nesla velice těžce, ale na lásku nezanevřela. Skoro stejný scénář se bohužel opakoval i s hercem a dabérem Petrem Olivou (†75). Brali se v roce 1977 a dlouho to vypadalo, že se známý sukničkář změnil. Ani dcera Adéla ale neudržela rodinu pohromadě. Znovu se setkali až náhodou na akci po sedmatřiceti letech. Jméno otce syna Lukáše Rázlová nikdy neprozradil.

Národní divadlo přivítalo herečku s nadšením, ale kolegové měli za to, že jí cestičku na vrchol vyšlapal otec a komunistický politik Stanislav Rázl (†79). Nebyla to pravda. V době, kdy Rázlová skončila bez práce a musela se postarat o dvě děti, živila se proutkařením, výkladem z karet a prodáváním chlebíčků. O protekci nemohla být řeč.

Kotrmelec

V roce 1998 začalo jedno z nejhorších období v jejím životě. Spolu s dalšími lidmi byla obviněna z vytunelování firmy Skloexport. Škoda dosáhla půl miliardy korun. Případ se vyšetřoval několik let a Rázlová se po jedenácti měsících strávených ve vazbě stáhla do ústraní.

Jako štěstí v neštěstí se může zdát roztroušená skleróza, která se u ní v té době naplno projevila. Kvůli ní přestala chodit na stání k soudu a později byla z řízení vyškrtnuta. Léčila se, docházela na terapie, byla několikrát hospitalizovaná na psychiatrii a ve volném čase vyráběla květinové věnce. Měla ale podporu svého třetího manžela Jindřicha Santara, syna Lukáše Rázla a dcery Adély Olivy, která se po studiu ve Francii živí jako malířka.

Když krátce před koncem prezidentského mandátu vyhlásil Václav Klaus (79) amnestii, herečka zajásala. Týkala se i jí a mohla se konečně vrátit ke své vysněné práci. Těžké období překonala díky manželovi, který ji přivedl na myšlenku vlastní knihy. Terapii psaním si herečka nemohla vynachválit a s knihou Z uvedených odposlechů je zřejmé, že obviněná Regina Rázlová… slavila velký úspěch. Po vydání měla pocit, že se nic z toho nestalo. Ze chmurných vzpomínek se vypsala a do minulosti se nedívá.

Těsně

Naposledy si s herečkou, která má diář plný k prasknutí, osud pohrál minulý rok. Při cestě do Prahy začal její luxusní vůz, který dostala darem od svého muže, hořet. Z auta se dostala na poslední chvíli. To nejhorší má herečka snad za sebou a může se soustředit na práci a anglické buldočky, pro které má slabost.