Svatba má proběhnout pouze v kruhu rodiny a těch nejbližších, kterých je ovšem okolo stovky. Všude budou svíčky a květiny v bílé a smetanové barvě. Jaké oblékne nevěsta šaty, samozřejmě nikdo neví. Že to ale »pravé blondýnce« bude slušet, není pochyb...

Od květin až k Oscarovi

Krásná dcera pediatričky a vojenského chirurga totiž zaujala modelingové agenty už jako dítě. V sedmi letech se stala tváří místního květinářství a pak už točila jednu televizní reklamu za druhou. Začala chodit do hereckých kurzů a v patnácti natočila svůj první velký film V měsíčním svitu. Další role na sebe nenechaly dlouho čekat, ale největší slávu jí v roce 2001 přinesla nenáročná romantická komedie Pravá blondýnka, z které se stal kasovní trhák. Z Reese se rázem stala jedna z nejlépe placených hereček Hollywoodu. Její honoráře za hlavní roli nejdou pod 15 milionů dolarů (necelých 300 milionů korun v přepočtu).

  • V kapse má také dvě nejprestižnější ceny – za roli June Carter v životopisném filmu Walk To Line získala Zlatý globus i Oscara!

Rozpadla se jí rodina

V soukromém životě ale Reese na výsluní vždy nebyla. Při natáčení filmu Velmi nebezpečné známosti se seznámila s kolegou Ryanem Phillippem (36), 5. června 1999 se vzali a brzy se jim narodila dcera Ava Elizabeth (11). Už dva roky po svatbě to ale v manželství začalo skřípat. Zatímco Reese kladla rodinu na první místo, Ryan měl jiný názor. Vztah se ale snažili za každou cenu udržet... V říjnu 2003 se jim narodil syn Deacon Reese, ale pár stejně neodvratně spěl k rozchodu.

Konec mého manželství byl vyčerpávající a ponižující,“ uvedla herečka v červnu 2008, kdy oficiálně proběhl rozvod. To už ale rok randila s dalším kolegou Jakem Gyllenhaalem (30). I s ním se nakonec na sklonku roku 2009 rozešla – Jake byl moc mladý na výchovu dětí, které Reese po rozvodu dostala do výhradní péče.

S nastávajícím manželem Jimem Tothem začala randit na počátku loňského roku. Za pouhých 11 měsíců ji požádal o ruku. „Jim ví, že je pro něj ta pravá. Přesně na ni čekal tak dlouho. Zásnuby jsou přirozeným vyústěním situace,“ řekl tehdy Tothův přítel magazínu People. Jim se totiž žení poprvé! A stejně jako Reese doufá, že tenhle sňatek bude v jeho životě ten poslední... Hodně štěstí!

Kafe.cz zjistilo:

Pokud jste fanoušky Reese Witherspoon a také Owena Wilsona (43) či Jacka Nicholsona (73), nenechte si ujít jejich nový film Poznáš, až to přijde? Do našich kin by měl přijít 28. dubna 2011!