Na odlehčení

Film Rebelové je příjemná komedie, která diváky baví příběhem, písničkami a kostýmy. I pro samotné herce bylo natáčení spíš zábava. Dokonce se láska dvou hlavních postav přenesla do skutečnosti, aniž by to někdo ze štábu zaregistroval. Zuzana Norisová se s Janem Révaiem vodila za ruku ještě pár týdnů po poslední klapce.

I ve vratké době konce šedesátých let mohla čerstvá maturantka a kluk, který tajně utekl z vojny, prožít lásku jako trám. Na pozadí skutečností doby, kam je film zasazen, se odehrál romantický a protančený příběh plný chytlavých písní. A láska z filmového plátna přežila i ve skutečnosti.

Jan Révai, který byl tehdy na samém začátku své herecké kariéry, se zamiloval do Zuzany Norisové. Pokukoval po ní celý štáb, protože slovenská herečka měla odjakživa ohromné charisma a oplývala neskutečnou krásou, ale srdce nakonec dala svému filmovému protějšku. Chodili spolu ještě nějaký čas po premiéře Rebelů, ale zalíbení nakonec vyprchalo. Nestačil si toho všimnout ani režisér Filip Renč, který dal po dlouhé době přednost retrofilmu před psychologickými dramaty.

Jan Révai

Vyučený automechanik Jan Révai (45) měl vždycky velkou slabost pro tanec, ale jeho cestu umělce přerušila "spolupráce" na menší krádeži při přepadení čerpací stanice a byl náležitě potrestán. Po propuštění se pustil do práce se vší vervou, působil v taneční skupině UNO, v Hudebním divadle Karlín a Pod Palmovkou, zazářil v muzikálu Dracula, Cats, Carmen nebo Pomáda, byl klíčovou postavou Rodinných pout, pětkrát zasedl v porotě StarDance. Naposledy dal o sobě vědět díky svéráznému cestovatelskému projektu Vagamundos, kde spojil síly s Pavlem Liškou a Hynkem Bernardem.

Zuzana Norisová

Temperamentní slovenská herečka Zuzana Norisová (40) vystudovala společně se svojí blízkou přítelkyní Michaelou Badinkovou konzervatoř v Bratislavě. Shodně se také obě rozhodly odejít za hranice a pracovat na kariéře v České republice. Norisová šla za lukrativní nabídkou v muziálu Pomáda, z toho ale nakonec sešlo a čekalo ji vystřízlivění. Pracovala jako servírka a vyhlížela pracovní příležitost. Ta přišla v roce 2001, když získala hlavní roli ve filmu Rebelové. Od té chvíle je v jednom kole, zahrála si mnoha seriálech, má několik stálých angažmá v divadlech a zúčastnila se soutěže StarDance.