Radovan Krejčíř patří k nejznámějším jménům spojovaných s mafií u nás. Aktuálně je kdysi vlivný podnikatel a podvodník uvězněn v Jihoafrické republice, kde si odpykává pětatřicetiletý trest za únos, pokus o vraždu a obchod s drogami.

Honosná vila v Černošicích byla kdysi největší chloubou kriminálníka. Rozsáhlý objekt o rozloze 2000m čtverečních, si nechal vybudovat dle svého vkusu, a používal nejluxusnější materiály jako mramor a drahé kovy. Pořizovací cena byla podle odborníků neuvěřitelných 400 milionů korun.

Krejčíř si nechal postavit například akvárium pro žraloky, které choval jako mazlíčky. Nechyběl ani squashový kurt, basketbalové hřiště, luxusní mramorové schodiště za 40 milionů nebo bazén pro psy. Během patnácti let, co se mafián dostal za hranice se stala vila předmětem exekucí a opakovaně byla nabízena v dražbě. První nabídka začínala na 48 milionech, nikdo však o proslulé sídlo neměl zájem.

O vilu nikdo nemá zájem, kriminální minulost každý rok snižuje její cenu

Vzhledem ke špatné minulosti vily je velmi náročné ji prodat. Během let se navíc do domu vloupalo množství vandalů a začaly se projevovat známky opotřebení.

Nejvíce ovšem poškodil vilu požár, který vypukl v roce 2019. Následky byly skutečně zdrcující, hasiči s ohněm bojovali dlouhých devět hodin, než se jim podařilo situaci dostat pod kontrolu.

Shořela celá střecha a škody se vyšplhaly na 20 milionů. Následně byla vila opět dražena, tentokrát za 28 milionů, nikdo se ale nepřihlásil. Podle statiků je prakticky celý dům bez střechy a je jen otázkou času, kdy spadne i zbytek, který se podařilo zachránit.

Manželka Krejčíře se pokusila listopadovou dražbu zastavit

Dražba vily Radovana Krejčíře za cenu 21 milionů by se měla konat už v listopadu a manželka zatčeného podnikatele se ještě pokusila na poslední chvilku prodej překazit tím, že by nemovitost převedla na stát.

"Podle sdělení dotyčného soudního exekutora byla dražba odročena, neboť paní Krejčířová se pokusila předmětnou nemovitost opustit a převést ji na stát. Ovšem činila tak v době, kdy měla zakázáno nakládat s tímto majetkem. Z těchto důvodů byl návrh na vklad vlastnického práva do katastru nemovitosti zamítnut," sdělila Blesku mluvčí Exekutorské komory Lenka Desatová.

Zda bude nejnižší vyvolávací cena v historii za Krejčířovu vilu lákadlem pro kupce a najde se konečně někdo, kdo chátrající nemovitost zachrání, se ukáže už za pár týdnů.