Není možné si nepovšimnout, že Radek Kašpárek od dob svého pořadu Kašpárku, vař! viditelně přibral na váze. On sám říká, že "zmužněl". I to je pravda. Z vyjukaného kuchtíka z Ostravy se stal zkušený šéfkuchař, kterému nechybí charisma a sexappeal. Ale proč to bříško?

Restaurace Field bohužel není hospodou, kde spousta hotovek z menu zbude i pro personál. Zaměstnanci si proto vaří vlastní obědy, které stíhají konzumovat až při pauze před večerním servisem, což znamená okolo čtvrté hodiny odpolední. A rozhodně nejde o nadívaná holoubata, ale obyčejná jídla typu řízek nebo knedlík s omáčkou.

Jak Radek Kašpárek před časem prozradil v rozhovoru pro Deník, oběd ve čtyři odpoledne bývá jeho prvním jídlem za den, protože nestíhá snídat. "Když přijdu večer domů, tak bych snědl celou lednici. Můj jídelníček by byl asi špatným příkladem pro všechny nutriční odborníky a dietology," svěřil se šéfkuchař.

Pokud si sympatický porotce ze soutěže MasterChef udělá na vlastní jídlo čas, preferuje ryby nebo vegetariánská jídla. A nedá dopustit na husté polévky, které si zamiloval už v dětství, kdy ho rodiče tahali na túry po Beskydách. "Jako dítě jsem hrozně nerad chodil po horách. Vždycky jsem se jen těšil, že si v nějaké té horské restauraci dám polévku, třeba zelnou, bramboračku, kyselicu a další," vysvětlil Kašpárek.

Při vybírání učiliště učinil trefu do černého, když si vybral kuchařský obor. Po praxi v restauracích nižších cenových skupin se začal učit, jak to chodí v luxusnějších podnicích. A nakonec si v Praze otevřel Field, který už po roce získal michelinovu hvězdu, což je v českém prostředí naprostý unikát. Za úspěchem ale stálo tolik dřiny, že nezbýval ani čas na vlastní zdravou životosprávu. Radkovi Kašpárkovi to naštěstí sluší i s bříškem. Ostatně se beztak říká, že hubenému kuchaři by se věřit nemělo.