Jen loni odzpívala 161 koncertů. Ani letos se LUCIE BÍLÁ rozhodně nezastaví. Chystá turné s kapelou Arakain, derniéru Carmen, novou desku, ale i muzikál, moderovala České lvy a taky je máma téměř sedmnáctiletého syna.

Diskutujte: Poznali byste na ulici syna Lucie Bílé?

Váš syn Filip je ve věku, kdy děti rodičům často odporují? Poslouchá vás?
Je to obráceně! Spíš já poslouchám jeho, on si rád povídá. Je komunikativní, má být po kom. Pochvaluje si, že mi vlastně může říct všechno, což kluci a holky v jeho třídě nemají. Měla jsem z toho radost. I když se to klidně může změnit, protože každý člověk má jednu chvíli pocit, že on je ten pupek světa a všechno ví. Já to tak měla taky.

Brzy mu bude sedmnáct. Jezdí s vámi ještě na dovolené?
To víte, že na měsíc na Maledivy jel rád, tam jsem vzala i jeho brášku (syn z dalšího vztahu Filipova otce Petra Kratochvíla – pozn. red.), ale na chalupu je nedostanu. New York by rádi, miláčkové. (směje se)

Jste velmi slavná žena. Vyčetl vám někdy Filip tuhle slávu? Že mu ve finále vlastně škodí?
Nikdy jsem ho netahala do svého světa. Až když se sám rozhodl, že o to stojí. Začal být krásně zvědavý. Má jisté výhrady, nicméně zvládá to perfektně. Musíme to brát, jak to je. Nemá to vůbec jednoduché. Naštěstí jsem ho mohla dát na školu, kam chodí děti cizinců, kteří mě neznají, a tudíž neřeší. On není žádné princátko. Je ale pravda, že tak úplně normálně se na něj lidi nedívají.

Syna rozhodně nerozmazlujete. Prý byl poslední, kdo měl ve třídě telefon…
(směje se) Teď říká, že je poslední, který nesmí do klubu, a poslední ze třídy, koho všude vozí a on nemůže jezdit vlakem a autobusem. Snažím se ho držet při zemi. Ale je to těžké s těmi všemi vymoženostmi, jako jsou počítače, je to prostě úplně jiná generace, než když jsem vyrůstala já. Radši než maily píšu dopisy, nalepím na obálku známku, líbí se mi to… Dřív bylo všechno pomalejší, tím pádem měl člověk čas si všechno rozmyslet, nedělat ukvapené závěry, nejednat zbytečně zbrkle. Dneska napíšete dvě esemesky, máte partnera, napíšete jednu a už ho nemáte. To se mu snažím vysvětlit a vyhánět od počítače. Ale zatím to mám marný. Lákám ho na chalupu, ale on raději civilizaci… I když je to jen otázka času, kdy bude milovat i přírodu.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.