Od uvedení pohádky Princezna ze mlejna do kin uběhlo už véce než 25 let a po hlavní představitelce jako by se slehla zem. Role Elišky jí přinesla krátkodobou slávu, další výrazné role se ale nehrnuly. Herečka Andrea Černá se stáhla do plzeňského divadla a do televize či filmu se už nedrala.

Ordinace v Růžové zahradě

Teprve v roce 2013 se objevila v televizním seriálu Ordinace v Růžové zahradě jako zdravotní sestřička Helena Hradecká. Někdejší mlynářskou dcerku Elišku by už v ní ale nikdo nehledal, a to nejen proto, že během natáčení Princezny ze mlejna nosila blonďatou paruku. Kdykoli ji fotografové zastihli nenalíčenou, bylo vidět, že má v obličeji strhané rysy a její krása už tak nezáří.

Sympatický úsměv a dolíčky ve tváři jí ovšem zůstaly a nevinný pohled očí naznačuje, že v sobě nosí dobráckou duši. Svědčil o tom ostatně i jeden z mála obsáhlejších rozhovorů, který poskytla tisku. "Karel Čapek řekl, že umění má být člověku osudem, ne profesí. Nejsem herečka proto, abych byla slavná a bohatá," prohlásila skromně.

Prkna, která znamenají svět

Roli Elišky z úspěšné pohádky Andrea kupodivu nepovažuje za svou stěžejní. "Asi spíš než jedna role pro mě byla nejdůležitější inscenace Drobečky z perníku, kdy jsem v přímém provozu viděla a pochopila, jak premiérou inscenace nekončí. Nepodařilo se nám během zkoušení stihnout vše, co hra vyžadovala, ale po premiéře během repríz se nám zadařilo dotvořit, co bylo třeba a dostát všem jejím nárokům," vysvětlila herečka, pro kterou jsou divadelní prkna životní prioritou.

Co se týče vztahů, pohádkový scénář jí v reálném životě souzen nebyl. Ve svých 43 letech je stále svobodná a bezdětná, toho pravého "chasníka" se jí nepodařilo potkat. Jak se na filmové Elišce podepsal zub času, prozrazuje fotogalerie.