Zíma byl jako muž pozorný, dvorný, a přitom věrný. Úžasná kombinace, kterou by člověk v dnešním světě sotva pohledal. Jeho zjev i jemná osobnost navíc perfektně zapadly do role prince Radovana ve veršované pohádce Princezna se zlatou hvězdou. Zatímco obsazení jeho úlohy bylo od začátku jasné, s představitelkou princezny Lady to tak jednoduché nebylo.

Režisér Martin Frič uvažoval o tom, že do role Zímovy partnerky obsadí jeho partnerku skutečnou. Klepáčová ale v té době čekala miminko a už to na ní bylo vidět, takže tato možnost padla. V konkurzu byla vybrána Miriam Hynková, ta však před natáčením vážně onemocněla. Režisér se nakonec rozhodl pro Marii Kyselkovou, která měla mít v pohádce původně jen menší roli.

Není bez zajímavosti, že těhotná byla v době natáčení i sama Kyselková, ale kostyméři to ještě dokázali šikovně skrýt, takže to divák nepozná.

Zato Zímova manželka už byla krátce před termínem a dceru Zuzanku porodila v době, kdy se film natáčel. Ten večer se Zíma přes veškeré slušné vychování opil do němoty, celou noc nespal a druhý den ráno svým vzhledem vyděsil režiséra a hlavně maskéry, kteří měli co dělat, aby prince Radovana uvedli do náležitého stavu.
"Měl jsem hlas tak o oktávu níž, ale to se naštěstí podařilo překonat," svěřil se Zíma v jednom ze vzpomínkových rozhovorů.