Podle sebe soudím tebe

15. srpna 1950 se britská královská rodina rozrostla o malou princezničku. I když vyrůstala se třemi bratry, dokázala si jít vlastní cestou a vydobýt u své matky několik privilegií. Princ Charles má se svou sestrou dnes už zase velmi blízký vztah, ale v dobách bouřlivého rozvodu s princeznou Dianou, nešťastné autonehody i začleňování Camilly do rodiny byla právě Anna velkou bratrovou kritičkou. I přesto, že ona sama si prošla rozvodem a byla jedna z posledních, která by mohla soudit, upozorňovala hlavně na dvě zranitelné děti (prince Williama a Harryho), které zemětřesením kolem rodičů trpí.

Třpytu netřeba

Princezna Anna se své ratolesti, které má se svým prvním mužem, jezdcem na koni a olympijským vítězem z roku 1972 Markem Phillipsem, snažila ochránit před publicitou absencí královských titulů. Pro krok nebylo v rodině ze začátku pochopení. Na jedné straně stály tradice monarchie, na druhé pověstná neústupnost. Nakonec Peter i Zara žijí bez titulů. Na rodinných setkáních jsou vítaní, nikdo se nepodivuje ani neohrnuje nos. Už tenkrát si dost možná byla princezna vědoma toho, že titul (obzvlášť ten královský) z vás lepšího člověka neudělá.

V obležení dětí

Peter se drží v ústraní, ale Zara je velmi oblíbená a po své matce se věnuje jezdectví. Se svým mužem, který nedávno ukončil kariéru ragbyového hráče, Mikem Tindallem vychovává dvě děti. Právě ty jsou pro princeznu Annu hnacím motorem, téměř každou volnou chvilku tráví se svými vnoučaty Miou a Lenou Elizabeth. A nezanedbává ani špunty svého bratra Charlese a často vyráží na akce po boku vévodkyně Kate a prince George, Louise a princezny Charlotte.

Sportu zdar

I když jde princezna Anna svou cestou, od začátku nedala dopustit na své lásky - charitu a jezdectví. Její jméno stojí za patronátem mnoha zajímavých projektů podporující ženy v tíživé situaci, talentované děti i veterány. V koňském sedle dosáhla mnoha úspěchů. Do roku 2012, kdy žezlo převzala její dcera Zara, byla jedinou členkou královské rodiny, která startovala na olympijských hrách v jezdectví a soutěži všestranné způsobilosti. Na metu nejvyšší sice nedosáhla, ale stala se mistryní Evropy a je členkou Mezinárodního olympijského výboru.