Bratři princ William a princ Harry k sobě měli vždy velmi blízko. Po smrti matky, princezny Diany, si byli velkou oporou a spoustu věcí dělali společně. Do roku 2016 byli nerozlučnou dvojkou, Harry si dokonce skvěle rozuměl i s manželkou Williama, Kate Middleton, a trávil s nimi spoustu času. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy Harry potkal Meghan. Od té doby to se vztahem bratrů šlo od desíti k pěti.

Jedna rána za druhou

Jak Harry prozradil ve své knize Spare, vadilo mu, že britská královská rodina vůbec nebránila před médii jeho partnerku a posléze manželku Meghan Markle. Bratr se k němu prý otočil zády a vše nakonec vedlo k tomu, že se Harry a Meghan rozhodli opustit britskou monarchii a odstěhovali se do Ameriky.

Už v té době byly vztahy mezi Harrym a Williamem dost pošramocené, vše šlo ale ještě zvrátit. A to dokonce i potom, co vévoda a vévodkyně ze Sussexu promluvili v pořadu moderátorky Oprah o tom, jak nepřátelské je prostředí v britské královské rodině.

Doufali v odpuštění

I tak ale britský lid bratrům fandil a doufal, že se jim opět podaří najít společnou řeč. K tomu ale už nikdy nedojde. Princ Harry si totiž vydáním své knihy Spare, ve které hovořil hlavně právě o Williamovi a jejich sporech, podepsal ortel. Jakmile se kniha objevila na pultech obchodů, William podle nejmenovaného zdroje z paláce, který promluvil pro Daily Mail, definitivně bratra odepsal. ¨

Princ z Walesu prý věří, že Harry knihu vydal proto, aby jej záměrně poškodil a znemožnil, a dílo považuje za absolutní konec svého vztahu s bratrem. Během letošního roku se s ním ale přece jen ještě setká. Král Karel III. totiž trvá na tom, aby se Harry s Meghan zúčastnili jeho korunovace. Pokud ovšem někdo čeká, že se bratři přivítají s otevřenou náručí, tak je na velkém omylu.

Související články