Princ Harry budí velmi dobrý dojem. Angažuje se v charitě, pořádá Invictus Games, je ve spojení s válečnými veterány, šíří odkaz své matky a dnes už vystupuje jako milující manžel a otec. Roštácký výraz v sobě popřít nedokáže, a tak se stále budí myšlenka, má-li tak čistý štít, jak se snaží veřejnosti poslední roky, kdy seká latinu, namluvit.

Premiant

První výstaha přišla ještě pod taktovkou volné výchovy princezny Diany, která tvrdě bojovala proti tomu, aby její synové byli otroky královského protokolu. I když se jim snažila dopřát pohodové dětství, ve škole museli prospívat. A to se Harrymu moc nedařilo. Nepochodil ani s argumentem, že má radši sport než učení. Když místo studia vyzkoušel alkohol a marihuanu, princ Charles ztratil trpělivost a na pouhý jeden den ho poslal do odvykacího centra.

Nevnucuj se!

Samozvané celebrity si přítomnost fotografů užívají, ale jako člen královské rodiny jste postavení před hotovou věc. Jsou vám v patách a lační po sebemenším zakopnutí. To si princ nenechal líbit a s novinářem se pustil do pěstního souboje. Oba zúčastnění vyvázli s lehkým zraněním. A Harry navíc zřejmě i s otřesem mozku, protože se příště snažil do klubu dostat nepozorovaně po požárním schodišti.

Kostým

I když se za tenhle přešlap stokrát omluvil a svou babičku si musel dlouho udobřovat, stín nešťastně zvoleného kostýmu se za ním potáhne zřejmě navěky. Nacistická uniforma se hodí snad jen pro historické rekonstrukce, ale nikdy pro nadsázku. Možná by se dalo přimhouřit očko, kdyby se osudná akce nekonala pouhé dva týdny před Dnem památky obětí holocaustu.

Bez zábran

Princové si mohou zajet, kam jen chtějí. V roce 2011 padla volba na nedaleké Chorvatsko. Na párty se Harry neudržel, pil za tři, předváděl divočejší taneční kreace než Mr. Bean a spadl do bazénu. Každý z nás to asi zažil, ale neměl za zády dotěrné fotografy a druhý den neplnil titulky bulvárních plátků.

Co se stane ve Vegas ...

Ještě odvážnější byl na svém zaoceánském tripu s kamarády. Svlékací biliár se mu stal osudným a ukázal se světu ze všech stran. Přesvědčil se, že co se stane ve Vegas, nemusí nutně zůstat jen tam. Královna zuřila a vypadalo to, že Harryho spanilé jízdě utne nadobro tipec.

Jižní pól

Cesta na nejjižnější bod zeměkoule měla Harrymu otevřít oči a podat mu pomocnou ruku v hledání rovnováhy. Po boku švédského herce Alexandera Skarsgårda, který se proslavil jako nenáviděný tyran v úspěšném seriálu Sedmilhářky, dosáhl cíle. Bohužel se nezdržel skandálů a po cestě oslavovali pitím šampaňského z kolegovy protézy.

Něco navíc

Do svého skandály prošpikovaného života stačil vtěsnat i dva pokusy o zahraniční misi v utajení, nabytí dědictví v hodnotě 350 milionů korun po své matce a sňatek s americkou herečkou Meghan Markle. Jeho královská Výsost princ Henry Charles Albert David, vévoda ze Sussexu, hrabě z Dumbartonu, baron z Kilkeelu se rozhodně nenudí!