Zraku veřejnosti v žádném případě neuniklo, jaký prsten se třpytí na ruce Kate Middleton. Obrovský modrý safír lze jen stěží přehlédnout. Jedná se o zásnubní prsten, který vévodkyni navlékl na prsteníček princ William. Málokdo však ví, že si drahý šperk schovával pro svou budoucí manželku princ Harry.

V době, kdy se vztah prince Williama a Kate Middleton vyvíjel tím nejlepším možným směrem, se však podle webu Hello! princ Harry rozhodl darovat prsten po mamince svému bratrovi, aby s ním mohl požádat svou lásku o ruku. Jednalo se o krásné gesto a je více než jisté, že Kate byla z prstenu nadšená. Příběh o tom, jak se Harry k prstenu dostal, je navíc přinejmenším dojemný…

Podle bývalého komorníka princezny Diany Paula Burrella měli bratři po smrti své matky příležitost ponechat si jednu z jejích věcí, která by jim milovanou maminku neustále připomínala. Komorník to uvedl v dokumentu studia Amazon Prime s názvem Dianin příběh. „Chtěl bych maminčiny hodinky od Cartiera, ty, které jí daroval dědeček Spencer k jejím jednadvacátým narozeninám,“ vzpomínal Paul Burrell, že kdysi řekl princ William.

A právě princ Harry se rozhodl ponechat si její zásnubní prsten. „Pamatuji si, že když jsem držel maminku za ruku, když jsem byl malý chlapec, vždycky mě to kvůli tomu velkému prstenu trochu bolelo,“ řekl po smrti princezny Diany podle Burrella princ Harry s tím, že právě toto byl důvod, proč tolik toužil po tom, ponechat si krásný safír.

Protože princ Harry prsten po mamince daroval bratrovi, pro svou nastávající manželku Meghan si tak musel připravit jiný unikát. K zásnubám jí nechal vyrobit prsten, který pokrývá hned několik diamantů. Středový diamant pochází z Botswany, kam se dvojice před lety vydala na společnou dovolenou. Ostatní dva diamanty pochází přímo ze soukromé sbírky princezny Diany.

Ať už jsou tedy vztahy mezi bratry v současné době jakékoliv, je patrné, že k sobě princ William a princ Harry měli vždy velmi blízko.