Všechno a nic

Mohlo by se zdát, že malý následník trůnu a jeho sourozenci mají vše, co na si jen vzpomenou. Princ Charles s Camillou, teta Pippa Matthews, strýček James i babička Carole je sice rozmazlují a dopřávají jim hračky podle jejich gusta, ale rodiče jsou přísní a neústupní. Vévodkyně Kate je známá svým jedinečným přístupem k výchově, který se z velké části inspiroval princeznou Dianou. Mateřská láska a rodinná pohoda je nejdůležitější a hmotné dárky jsou až na druhé koleji. Princ William jí v takovém přístupu bezmezně podporuje.

To ale neznamená, že mají děti pod stromkem prázdno. Nedávno totiž sám princ George sepsal dopis přání a jeho otec prozradil, po čem budoucí král touží. Zatímco v předchozích letech si přál policejní auto a mezi dárky ho skutečně našel, letos nakreslil fotbalový tým. Na svou kresbu byl náležitě pyšný. Dokonce zdůraznil, že se jedná o družstvo slavné Chelsea, kterou nemá jeho otec příliš v lásce, protože je už roky skalním fanouškem Aston Villy.

Doma

Vánoce tráví princ George se svými nejbližšími. První Vánoce byl oblečený do roztomilého kostýmu soba a plazil se mezi dárky. Dnes už si na takové výstřelky nepotrpí a brzy ráno se jako první žene ke stromku. Vévodkyně Kate se stará o tři děti, a tak je na časný budíček zvyklá, ale pro prince Williama je to utrpení. V pět hodin ráno by chtěl být v říši snů a ne sedět rozespalý v obývacím pokoji.

Dospělí si mezi sebou dávají nevkusné a vtipné dárky. Všechno mají, a tak se chtějí drobnostmi jen pobavit. Plyšový křeček nebo dopisní papíry s podobiznou obdarovaného patří mezi to nejpovedenější.

Vlastní stromek

Opravdové žně zažívají královské děti u Middletonových. Sejde se tam celá rodina a nedbají pravidel, která nastavila vévodkyně Kate. Carole s Michaelem vlastní firmu na párty doplňky, a tak si Vánoce užívají plnými doušky. Mají čtyři vnoučata - George, Charlotte, Louise, Arthura a po svatbě syna Jamese s Alizee Thevenet se brzy dočkají pátého přírůstku. Pro každé dítě je připraven soukromý pokoj a v něm holý stromeček. Děti se mohou popustit uzdu fantazii a ozdobit ho podle svých představ.