Šortky jako uniforma

Když se 22.7.2013 narodil princ George, celý svět byl na nohou. Jen co si odbyl křtiny v replice starodávných šatů, které poprvé v roce 1841 oblékla princezna Viktorie, a začal chodit, jeho šatník ovládly šortky. Důvod je prostý. Následník trůnu si nemůže dovolit sebemenší pochybnosti o svém původu a dobrém postavení, šortky s podkolenkami jsou symbolem, že patří do vyšší vrstvy.

Odhalená lýtka

Krátce po svých čtvrtých narozeninách se celá královská rodina vydala na zahraniční cestu do Polska. Tam už malý rošťák odložil podkolenky a předváděl se jen v krátkých ponožkách. O něco povyrostl a rozšřířil tak portfolio svých výsad, ale na dlouhé nohavice to stále není.

Na kalhoty si počká

Dlouhých osm let musí princ George čekat, než si oblékne kalhoty. Princezna Diana byla zastánkyní tradic jako vévodkyně Kate, ostatně i princ William a Harry prožili dětství s odhalenými koleny. Výjimkou byla královská svatba, kdy byl George poprvé viděn v kalhotech. V černé uniformě s červenými lampasy doprovázel vévodkyni Meghan k oltáři.

Princ William si prošel téměř stejným módním vývojem. Diana s Kate jsou si v mnohém hodně podobné. A tak se čas od času stane, že princ George oblékne podobnou károvanou košili jako jeho otec před více než třiceti lety.