Hurá do školy

Na prince George jsou kladeny vysoké nároky od samého začátku. Ve dvou letech se objevil na poštovní známce a nastoupil do školky v Norfolku Westcare Montessori School, která je známá alternativním přístupem ke vzdělávání. O dva roky později nastupoval George do školy Thomas´s Battersea School v jižním Londýně. I když vypadal v uniformě se znakem školy rozkošně a byl vybrán jen jeden fotograf, který ho směl při přivítání ředitelkou Helen Haslem zvěčnit, byl malý špunt značně nervózní. Při nástupu do druhé třídy už strach opadl. Nejistá se cítila jeho sestra Charlotte.

Návštěvníci

Princ George je od narození velmi živé dítě, chvíli neposedí, je zvídavý a mistr všetečných otázek. Ani ve škole nedělal průtahy a velice rychle navázal přátelství. Letos se hned ze začátku školního roku osmělil a pár svých vybraných kamarádů pozval na zábavné odpoledne do Kensingtonského paláce. To, že mohou děti trávit čas s následníkem trůnu, pocítily hned při vstupu, kdy musely projít náročnou bezpečnostní prohlídkou. Většinou to byla jejich první zkušenost s takovým přístupem a byly lehce rozčarované. I výběr činností byl omezen. Klasická hra na vojáky nepřipadala v úvahu. Už jednou byl princ George za fotografii, na které plastovou pistolkou míří na svého kamaráda, mediálně lynčován. Rozdělil Británii na dva tábory. Jedni se pozastavovali nad tím, je-li naznačování smrti a nadřazenosti vhodné, druzí se rozplývali nad dětskou spontánností a obdivovali jeho rodiče za možnost prožít obyčejné dětství, které mu dopřávají.

Mezi svými

Malý následník trůnu má sice své spolužáky rád, ale rodina, reprezentace, škola a pravidla budou mít vždycky přednost. Setkání v Kensingtonském paláci se zase nějakou dobu neuskuteční. Po nástupu do druhé třídy totiž Georgovi přibylo několik předmětů, které mu sebraly hodně volného času. Důraz je kladen na jazyky, přírodní vědy, historii, geografii, náboženství a hudební výchovu. Mezi nejnovější přírůstky v princově školním rozvrhu patří šerm a balet, který u veřejnosti budí rozpaky.

Nejvíce času zatím princ George tráví se svou rodinou, sourozenci a nejblížšími příbuznými. Jeho bratr Louis se zatím drží máminy sukně, a tak nepohrdne společností princezny Charlotte nebo Mii Tindall.