Ovšem o Vánocích by nám na obrazovkách vtipný a jímavý příběh o Popelce, která své tři oříšky rozlouskla v butiku na bulváru Rodeo Drive v Beverly Hills, citelně chyběl.

Drama, nebo pohádka?

„Novináři spočítali, že jsem se jako Pretty Woman usmála osmdesátkrát. Propad v další kariéře prý nastal proto, že už jsem se neusmívala tak často,“ žertovala hvězda, která je zvyklá, že se na každém setkání s novináři nakonec někdo zmíní o legendárním snímku.

Pak se jí v 39 letech narodil další potomek - Henry Daniel. Julia vzala výchovu svých ratolestí pevně do rukou. Od filmování si dala pauzu a ještě dnes si pečlivě vybírá. Stala se jako mnohé jiné hollywoodské celebrity zapálenou aktivistkou za zdravé životní prostředí a výživu (její vystoupení v show Oprah Winfrey způsobilo, že senátor Kalifornie předložil návrh zákona, aby autobusy vozící do školy děti jezdily alespoň zčásti na bionaftu).

Tvrdí, že ekologické zásady je třeba respektovat i v úplných maličkostech. Nerada používá plastikové tašky, učí své děti zdravě jíst. „Jestli chcete, aby vašemu dítěti chutnala růžičková kapusta, pak nejlepší způsob, jak toho docílíte, je, že mu ji pomůžete vypěstovat,“ radí.

Přiznává, že rodinný život pro ni znamenal totální změnu. „Člověk si prostě neumí představit, co znamená mít tři malé děti, dokud je doopravdy nemá,“ svěřila se. Nyní má v plánu natočit přibližně jeden film ročně. Snímky, které si vybrala, budou rozhodně stát za to. Ve slavné původně divadelní komedii Osage County hraje nejstarší dceru Meryl Streepové a její Barbara musí zvládnout nejen chaotickou matku, ale i 14letou dceru kouřící marihuanu.

V roce 2014 ji pak čeká další skvělá předloha - hra The Normal Heart vyhrála cenu Tony na Broadwayi a líčí začátky epidemie AIDS. Julia se ve filmu stane lékařkou, která jako první pochopí nebezpečnost a záludnost neprobádané choroby.

„Mateřství mi změnilo priority,“ konstatuje herečka, která i po čtyřicítce boduje mezi nejkrásnějšími ženami světa. „Krása znamená mít dostatek radosti a smyslu pro humor. To myslím vystihuje všechny ty nejkrásnější lidi, které znám,“ řekla. Její přátelé a kolegové jistě potvrdí, že mluvila také o sobě.