populární sbírání kešek, tedy novodobých pokladů, kdy oba ocenili, že GPS navigace už nemusí být docela tlustá a nápadná krabička, ale aplikace v tenkém a nenápadném mobilním telefonu. Nikdo nepovolaný vás totiž nesmí při sběru pokladů vidět…

Kromě výletů však má Honza všestranné zájmy a záliby. Honza je rodilý Moravák se vztahem k vínu a nově i k espressu. Pokud jde o dobré víno, dává přednost těm těžším červeným, až rubínově tmavým. Nově si zkouší být dobrým domácím baristou, díky čemuž zavrhnul většinu německých káv (vlastně „káv“) a přešel na italské značky.

Velký zájem má i o filmové a televizní dění, částečně i divadelní. O českých filmech po roce 1990 mu dokonce vyšla kniha. A nedávno si zkusil, docela úspěšně, i režii amatérského divadla, čímž se tak nějak obloukem vrátil k tomu, co vystudoval, tedy scenáristiku a dramaturgii na FAMU.

Na druhou stranu se však můžete setkat i s jeho technologickými články o internetu, mobilních aplikacích, softwaru pro počítače, eboocích... Pak se v něm vyznejte!

Kromě knížek (historických, sci-fi, humoristických či detektivek) a filmů (podobné žánry) je Honza zarytým fanouškem brněnské fotbalové Zbrojovky a hokejové Komety, což mu často přináší spíše smutek do duše, ale nepřestává věřit v lepší zítřky.

Sám kdysi fotbal hrával ve skoro rodné vísce a nyní, po letech, se přidal k FC Atentát Praha, což je fotbalový klub nestorů, jejichž jediným cílem je nepřivést svým výkonem k infarktu sebe a nejlépe ani ty, co je omylem hrát zahlédnou.

A společně s Honzíkem se těší, až nyní tříletý Štěpánek bude také moci chodit po výletech (kam konečně budou moci přibrat i maminku), protože to teprve bude to správné tóčo.

Tři tipy na jeho články:

Žije Elvis Presley?

Úvaha, která měla jen shrnout různá pro a proti, až to samotného autora nahlodalo.

Test: Češtinářské okénko

Překvapivě jeden z nejúspěšnějších testů, asi čeština navzdory tomu, jak to vypadá, lidi stále baví.

Linda: Láska s cizincem aneb Zelená karta po česku

Velice zajímavý pohled na problematiku, o které se až tak moc nepíše.

Za historií mlynářství Mlynářskou cyklostezkou

Cestovatelský článek, který mi v mnohém rozšířil obzory.

Správné espresso a cappuccino: Jak má vypadat?

Pro začínajícího domácího baristu naprosto zásadní článek.

Kafe hádanka navíc:

Na jakém zámku pózuje malý Honzík se svým tátou na fotografii v tomto článku?
Svoje tipy můžete psát dolů do diskuse. Děkujeme.