Deskové hry

Členové britské královské rodiny mají přísný zákaz účastnit se společenské hry Monopoly. Nestojí za tím obchodní duch celé hry, peníze ani politika. Jen se princové často hádali a královně to bylo proti srsti.

Nedotýkat se, prosím

Třeba i jen letmý dotek vévodkyně nebo poplácání po rameni s princem je vážný prohřešek. Jen podají ruku, zdvořile potřesou a hned zase rychle složí ruce za zády jako princ Phillip nebo čapnou psaníčko jako dámy. V momentě, kdy basketbalista LeBron James objal vévodkyni Kate kolem ramen, se královská etiketa otřásla v základech.

Dárečky

Všichni členové královské rodiny se musí chovat rezervovaně a přiměřeně dané situaci. Protáčíte oči, když vás známá obdaruje vázou ve tvaru žáby nebo pod stromkem najdete další pletené ponožky? To si královští nesmí dovolit, musí s nadšením přijímat všechny dary, které se k nim dostanou.

Domácí mazlíčci

Královna Alžběta II. je velkou milovnicí psů, vždy je to rozverné plemeno Corgis. Na přípravu jídla pro ně je najatý speciální kuchař a přináší jim ho vyčleněný lokaj. To je servis.

Stále stejná snídaně

Náhlé změny a zvraty nemají v Británii v oblibě. A tradice se nadobro usadila i na talíři. Každý den se snídají kukuřičné cereálie, mléko a silný černý čaj. Energie na celé dopoledne.

Na dovolenou zvlášť

Princ George s sebou nese těžké břemeno, po svém otci Williamovi je přímým následníkem trůnu. Jakmile oslaví své dvanácté narozeniny, bude na rodinnou dovolenou létat extra vyhrazeným letadlem, aby se neohrozila linie čekatelů na královskou korunu.

Řidičský průkaz, prosím

Královna Alžběta II. je jediným člověkem, který brázdí britské silnice bez řidičského oprávnění. Jako samouk se osvědčila, jezdí bez nehod. To její manžel princ Phillip je na tom mnohem hůř. Nedávno zavinil malou srážku, ale oba účastníci dopravní kolize vyvázli bez zranění.

Jezte rychle

Představte si situaci, že královna dojí, ale ostatní mají ještě půl porce na talíři. Co by dělala? Těkala by očima po místnosti a lelkovala? Kdepak. Jakmile spolkne poslední sousto, ostatním jsou lahůdky od královského stolu pro ten večer odepřeny.