Trávníček si nijak nestěžuje. Bere to jako součást jeho kariéry. Konec konců bez role prince by jistě nebyl tam, kde je dnes. Nabídky by se mu nehrnuly, protože by ho nikdo neznal. Může být rád, že byl tehdy obsazen.

„Potkávají mě paní v letech a říkají mi: Jé, vy jste moje dětství. U toho filmu je to taková typizovaná záležitost. To se vždy tak rozdělí. Pepík Dvořák je vodník a to mu zůstane a já budu princ. Zůstalo mi princování,“ říká smířený Trávníček v talkshow 7 pádů Honzy Dědka.

Pavel Trávníček má z natáčení Popelky spoustu zážitků

Promluvil ale také o záporech. Role prince mu nepřinesla jen to dobré. Kvůli ní byl zařazen do jedné kategorie. Jeho herecký talent přitom lze uplatnit nejen v žánrech jako jsou pohádky.

„Dá se říct, že člověk přijde o hodně příležitostí a rolí, který by si chtěl zahrát. Proto jsem si kdysi založil vlastní divadlo. Je moje, tak tam si zahraju, co já chci. Já, protože chci lidi pobavit, tam hraji většinou takový konverzační francouzský a anglický komedie. Oni to umí báječně napsat,“ vypráví rozradostnělý herec.

Ve svém divadle si může hrát to, co chce

Sám říká, že princové postupně dorůstají a je jich velké množství. Tehdy jich tolik nebylo, což mu k roli prince jistě dopomohlo. Na natáčení vzpomíná herec neskonale rád. „V téhle pohádce byli šikovný kluci. Je to pro mě taková sentimentální vzpomínka,“ tvrdí.

„Mělo se to točit v létě, ale protože se to nestihlo, točilo se v zimě. Měli jsme barevný punčocháčky a na Šumavě bylo minus osmnáct nebo minus dvacet,“ popisuje Trávníček tvrdé podmínky tehdejšího natáčení. Ne vždy mu bylo do smíchu.

Pro některé je nadosmrti princem

„Vydrželi jsme to, protože jsme byli mladý a měli jsme catering. Takovej ten socialistickej autobus. Psal se rok 73. Můj syn si myslí, že se narodil Žižka v tom roce,“ vtipkuje. „Seděli jsme v tom autobuse. To byl náš catering, kde nám vařili čaj s rumem,“ vzpomíná Trávníček.

„Tomu řidiči jsem vždycky říkali: Nám je hrozná zima, zatopte nám a jeho odpověď vždycky zněla: Hovno, šetřím naftu. Bylo to půvabné i z hlediska techniky. Já jsem viděl tu kameru, na kterou jsme to natočili,“ ušklíbá se herec, který se do dnešních dnů věnuje také dabingu.

Nadaboval Alana Aldu v seriálu M*A*S*H nebo Alaina Delona. Jeho hlas poznáte na první dobrou. Obdivuhodné je, jak si s ním umí hrát. Namlouvá pravidelně i Johna Travoltu. Právě jeho dabing udělal z Pulp Fictionu pro české diváky opravdový hit.