V roce 1978 způsobil muzikál Pomáda s Johnem Travoltou a Olivií Newton-John ohromný poprask. Lovestory s chytlavými písničkami a drzým scénářem si získala srdce mnoha diváků a slavila úspěch po celém světě.

John Travolta (65)

John Travolta chtěl být vždycky hercem a svou cestu začal malou rolí ve filmu Carrie. Pomáda ho vystřelila mezi hollywoodské hvězdy, ale on si nedokázal slávu udržet a přijímal nabídky do béčkových filmů, které daly jeho kariéře pořádně na frak. Po šestnácti letech od slavného muzikálu se dostal do tarantinovky Pulp Fiction, vylezl ze škatulky "herec včerejška" a šanci už podruhé nezahodil. Dodnes je velmi aktivní, nedávno shodil vlasy a s manželkou vychovává dvě děti. Ale po tom, co zemřel jeho prvorozený syn během dovolené na Bahamách, je na svou rodinu velmi ostražitý.

Olivia Newton-John (71)

Muzikálová Sandy prošla v Pomádě ohromnou proměnou, ale ve skutečnosti si Olivie Newton-John celý život drží stejný styl a humor. Právě ten jí poslední roky pomáhá při opakovaném boji s rakovinou. Dokázala se prosadit jako herečka a po boku Johna Travolty byla nezapomenutelná, ale mnohem hlubší stopu zanechala jako zpěvačka. V současnosti píše knihy o životním stylu, hostuje na Brodwayi a doma má sbírku cen Grammy.

Stockard Channing (75)

V Čechách neznámá herečka, která v Pomádě ztvárnila vůdčí osobnost dívčí party, má za sebou spoustu úspěchů. Měla vlastní show, získala nominaci na Zlatý glóbus, cenu Tony i Oscara. S přibývajícím věkem dala přednost divadlu stejně jako Olivia. Byla čtyřikrát vdaná, páté vdavky jsou ale v nedohlednu. S partnerem Danielem Gillhamem na svatbu nepomýšlí.

Jeff Connaway (60)

Jeden z kumpánů muzikálového Dannyho se narodil do herecké rodiny a první roli získal na Broadwayi už jako dítě. Stejně blízko měl i k hudbě a se svou rockovou kapelou The 3 1/2 slavil nemalé úspěchy. Díky druhému sňatku se stal švagrem Olivie Newton-John, když si vzal její sestru Rony a měli spolu syna Emersona. Trauma z dětství, kdy se stal obětí pedofilů a pornografie, se projevilo až v dospělosti, propadl drogám a alkoholu. V roce 1991 byl převezen do nemocnice, týdny byl udržován v umělém spánku a nakonec sepsi se zápalem plic v šedesáti letech podlehl.

Barry Pearl (69)

Pro Barryho Pearla byla role v T-Birds a Pomádě tím nejvýraznějším, co za svou hereckou kariéru dokázal. Měl sice slušně našlápnuto, ale větší šanci dostal až v roce 2012, když přišla jedna nabídka na účinkování v dětském pořadu a druhá od známého Disney Channelu.

Michael Tucci (73)

Newyorský rodák by měl stejný osud jako jeho muzikálový kolega Barry Pearl, ale naštěstí se dokázal více prosadit a zahrál si i na Broadwayi. Celý život má po boku věrnou manželku Kathleen a dvě dcery, se kterými žije v Kalifornii. Tam působí jako učitel a mentor herectví na St. Francis High School.

Jamie Donnelly (72)

Jamie Donnelly byla další výraznou postavou z muzikálu Pomáda. Jako herečka byla aktivní do roku 2015, točila filmy a hrála divadlo. Už dlouho předtím ale v Kalifornii, kde žije se svými dětmi a manželem Stephenem Foremanem, vede speciální semináře, kde připravuje nadějné talenty na dráhu herce.

Eve Arden (82)

Eve Arden poprvé k herectví přičichla už v roce 1929. Do Pomády, kde si zahrála ředitelku školy, naskočila s téměř padesátiletými zkušenostmi. Za svou kariéru se úzkostlivě vyhýbala všemožným skandálům. S druhým manželem adoptovala tři děti, čtvrté je vlastní. Má hvězdu na chodníku slávy a v roce 1995 byla uvedena do slavné Radio Hall of Fame.

Ellen Travolta (80)

Sestra Johna Travolty získala menší roli v muzikálu Pomáda. Celý život je uznávanou divadelní herečkou. Stihla se dvakrát vdát a dvakrát porodit - syn Tom a dcera Molly Allen.

Joan Blondell (73)

Joan Blondell se před diváky ukázala v pouhých čtyřech měsících, vyhrála soutěž Miss Dallas a v celonárodním klání skončila čtvrtá, zahrála si ve více než stovce filmů a může se chlubit jednou nominací na Oscara. Byla třikrát vdaná.