Trefa do černého

Dětská hvězda Monika Kvasničková slaví letos padesáté narozeniny. V seriálu My všichni školou povinní ztvárnila slušňačku, ale realita byla o pořádný kus jinde. Dnes je šťastně vdaná, vyrovnaná a pro svou práci by položila život, ale ne vždy stála nohama pevně na zemi.

Poprvé ji před kameru přivedla babička. Byl to konkurz na televizní inscenaci Kam uhnout očima. Tato zkušenost byla pro Moniku zásadní a otevřela jí dveře k dalším rolím a účinkování v zábavných pořadech a kabaretech. Jako Alena Hajská byla nezapomenutelná, ale menších rolí ztvárnila desítky. Neměla jen jedno eso v rukávu, mimo herecký talent s ní šili všichni čerti a byla nadaná pohybově i hudebně. Na konzervatoři ji přijali s otevřenou náručí. Pravidelná školní docházka jí ale byla proti srsti a v souboji "škola versus divadlo" nebylo o vítězi pochyb.

Cesta kolem světa

Nabídka ze Semaforu se nedala odmítnout a ve školní lavici už se nikdy neobjevila. Rychle nabytou slávu neustála, prožila románek s tehdy jednapadesátiletým hercem Jiřím Krampolem a nakonec prchla na zkušenou do USA, kde se věnovala grafice a výtvarnému umění. Během svých cest po světě nevynechala Indii, kde se bláznivě zamilovala. V roce 1994 se jí narodil syn Simon. Po roce přišel šok, když jejího přítele poslali do vězení za pašování drog. Životem zlomená herečka se vrátila do rodné země a klid našla pod ochrannými křídly své matky. Zatímco ta se starala o vnuka, Monika bojovala s depresemi. Bohužel se místo terapií rozhodla pro alkohol. Boj se závislostí ale nakonec vyhrála a dala šanci lásce. Narodil se druhý syn Teodor. Dnes žije celá rodinka v Praze a herečka s manželem provozují centrum kreativity pro děti.

Zrádné víno

Její osobní život, který přežil nespočet kotrmelců, poznamenala tragédie z dětství, kdy přišla o svou sestru. Ta uzobávala víno, zaskočila jí pecka a život už se nepodařilo zachránit. Náhlá smrt dítěte poznamenala ji i rodiče. Matka byla přehnaně úzkostlivá a otec naopak odmítal být s Monikou o samotě, aby nemusel být svědkem další nehody. Všechny chmury ale příležitostná herečka zahání u malířského plátna, které, jak říká, je tou nejlepší terapií.