Proč jste jeli do hor takovou dálku, až na druhý konec republiky?

Protože Beskydy jsou jedno z nejkrásnějších míst, které znám. Přítel zamířil z Prahy na východ republiky poprvé a sotva jsme se začali blížit k Čeladné, doslova zabrzdil provoz.

Jel asi třicítkou a neustále mi ukazoval pasoucí se ovce, krávy, hory, dřevěnice… Byl unešen. Druhý důvod, proč se sem vracím, má hlubší význam. Tady totiž neléčí jen tělo, ale i duši. Pracují s lidmi i po psychické stránce s pomocí řady dávných přírodních metod.

Jsem přesvědčena, že můj delší pobyt zde před dvěma roky byl jeden z faktorů, proč je mezi námi Lojzík. Že jsem ho dokázala v pořádku a bez problémů donosit, což se mi u dřívějších těhotenství nedařilo.

Jste poprvé bez syna. Nestýská se vám?

Hrozně. Zakázali jsme si s Mílou po večerech prohlížet jeho fotky. Lojzíka hlídá babička. Mám z něj radost, protože je veselý, neustále pozitivně naladěný.

Celý den se nahlas směje. Samozřejmě je taky rád středem pozornosti. Nějak vnitřně cítím, že je hodný a bude mít dobrou povahu. Možná i proto, že jsem celé těhotenství byla v pohodě. Až na pár dnů, kdy jsme se stěhovali do nového bytu.

A co role v seriálech? Mnozí se na ně dívají spatra, tvrdí, že do hereckého umění mají daleko.

Věřím, že lze natočit dobrý seriál, kde budou herci výborně hrát. K tomu je třeba, aby ambice scenáristů nebyla vyplnit vysílací čas, ale snaha pobavit, zaujmout, sdělit...

Je chyba podceňovat diváka. Když se podívám na americký seriál z nemocničního prostředí, připadá mi, že má zkrátka jinou úroveň, než ten český. Už i u nás se však v tomto směru úroveň zvedá.

Je umělecký život bez role v seriálu, v němž se dají vydělat slušné peníze, o hodně těžší?

Určitě ano. Můj přítel nastoupil po absolvování DAMU do angažmá v Pardubicích. Nástupní plat činí deset tisíc korun. Třetinu utratí za vlak. Z toho se těžko platí složenky.

Život divadelního herce opravdu není snadný. Proto si mnoho z nás pomáhá účinkováním v seriálu. Jenže ten netrvá věčně. Znám případy, kdy si herci s pocitem momentálního zabezpečení vezmou hypotéky, pak ovšem z ničeho nic nechá scenárista jejich postavu třeba umřít a je zle. Možná kdyby se s námi rozdělili ti hokejisti…

Na co se teď těšíte nejvíc?

Těším se na všechny okamžiky, které přijdou. Neupínám se k nějaké konkrétní situaci. Jsem tady, teď a šťastná.