Úspěch a zklamání

Petra Němcová nepocházela z prominentní rodiny, otec byl zedník a matka učitelka. Studovala oděvní školu a chtěla se stát návrhářkou, ale po vítězství v Elite Model Look jí došlo, že mnohem lepší uplatnění najde jako modelka. Objevila se na titulce časopisu Sports Illustrated Swimsuit Issue a předváděla pro ty nejslavnější návrháře světa.

V roce 2004 byla v nesprávnou dobu na nesprávném místě. Trávila v Thajsku dovolenou se svým snoubencem. To ale 26. prosince smetlo tsunami. Petra stačila vylézt na palmu a osm hodin čekala na záchranu. Vyvázla jen se zlomeninou pánve. Její přítel byl bohužel na seznamu mrtvých. Z jeho ztráty se vzpamatovávala dlouho a sepsala vzpomínkovou knihu Vždy s láskou, Petra.

Svatba a dítě

Čtyřikrát zasnoubená modelka našla lásku až na pátý pokus. Simon Atlee zemřel při tsunami v Thajsku. Její srdce později získal i zpěvák James Blunt, herec Jamie Belman a Alejandro Grimaldi. Tím ale seznam jejich lásek zdaleka nekončí. Po jejím boku se objevoval sukničkář Sean Penn a haitský premiér Laurent Lamothe.

S přítelem Benjaminem Larretchem si v Mexiku zašla na párovou masáž. Během ní oba pocítili přítomnost všech elementů a předků a dopadla na ně tíha mayského ceremoniálu. Masér jim potvrdil, že se jedná o duchovní svatbu. Skutečný obřad se odehrál po necelém roce randění uprostřed arizonské pouště u města Sedona, byl spontánní a uvolněný a pro mnohé velkým překvapením. Modelčin vyvolený v minulosti pracoval například pro Warner Bros. nebo Sony, ale nyní se stará jen o firmu CometLife. Ta pomáhá organizovat premiéry a after party v Cannes. Pojí je i láska k charitě, veganství a ochraně životního prostředí.

Vymodlený syn Bodhi se narodil při akutním císařském řezu šest týdnů před plánovaným termínem. Vysnila si přirozený porod bez léků, ale osud tomu chtěl jinak. Na porodním sále jí dítě ukázali, ale nemohla ho k sobě ani přitisknout. Hrozila infekce. První dny svého života byl napojený na všemožné přístroje a jeho osud byl nejistý. Naštěstí měla modelka podporu v Benjamovi. Celá rodina žije v Dominikánské republice a Bodhimu se daří dobře. Jeho cestu životem modelka sdílí na sociálních sítích.

Nedokonalá

Petra Němcová prožila v zahraničí většinu svého života. Našla tam práci a lásku a je milovnicí cestování. Velkou vadou na její kráse je špatná mateřština. Anglicky mluví bez problémů, ale s češtinou začíná mít problémy. Komolí slova a často si nemůže vzpomenout. Při pohledu na její široký úsměv je ale všechno odpuštěno.