Od začátku

Petra Hřebíčková nepochází z divadelní rodiny, ale v dětství navštěvovala taneční a pohybové kroužky. Ráda se předváděla a po studiu na Obchodní akademii v rodném Hodoníně zkusila štěstí v Brně na JAMU. Obor činohra se jí zalíbil a získala titul MgA. Ze začátku měla hodně hluboko do kapsy a musela počítat každou korunu. Vždycky ale radši ušetřila na oblečení, aby si mohla dovolit vyrazit na studentskou žúrku (párty). Rodiče jí kryli záda a podporovali ji i při prvním divadelním angažmá v Divadle Polárka. Ve svém posledním filmu hraje ženu, která se svým mužem vyhraje 150 milionů korun. Sama herečka ale přiznává, že by si pořídila vysněný dům a zbytek by věnovala na charitu.

Roky byla věřná zlínské scéně a nechtěla se stěhovat do Prahy. Zlákala ji až lukrativní nabídka a z Hřebíčkové se stala výrazná herečka, která našla svoje místo v komediích - Muži v naději, Bezva ženská na krku a Štěstí je krásná věc.

V roce 2009 získala prestižní ocenění Thálie za ztvárnění titulní role Maryši a svůj hlas propůjčila postavě Frankie Scaletty z počítačové hry Mafia II.

Bez muže, bez dětí

Dlouho si užívala svobodný život a věnovala se práci. Už několik let žije s hereckým kolegou Matějem Dadákem, se kterým je zasnoubená. Svatbu ale neplánují a život na hromádce jim vyhovuje. Vychovávají spolu dva syny. Na Šimona a Mikuláše si musela počkat, prvního syna porodila až v pětatřiceti letech. Myslela, že zůstane bezdětná. Pohled do dětských kočárků na miminka jí totiž dlouho nic neříkal. S vlastními dětmi ale názor změnila. Kdyby mohla vrátit čas, založila by rodinu o pár let dřív. Mateřství si užívá, ale už dva měsíce po porodu se vrátila před kameru a k divadlu.

Dárek

Herečka působí spokojeně a zdá se, že jí nic neschází. Po jednom divadelním představení jí známá zubařka doporučila rovnátka. Hřebíčková si je nadělila ke svým čtyřicátým narozeninám. První týden šišlala a šlapala si na jazyk a byla všem pro smích. S gumičkami, které drží chrup u sebe, se nakonec naučila mluvit i hrát a dnes už je skoro nevnímá.