Pár je spolu už více než sedm let a současný byt si prý doslova vymodlil. Předtím sdílel garsonku na Vyšehradě, ale jelikož oba jsou z umělecké branže nestačila jim prostorově ani na skládání hudby natož na taneční trénink.

„Měli jsme hodně velkou radost, že se podařilo získat tenhle výrazně větší byt, který jsme si upravili díky našim zdravým rukám, elánu a musím nás pochválit, i rukodělné zručnosti, k obrazu svému. Stálo to nějaké síly, samozřejmě i peníze a brigádnické hodiny, ale jsme ve svém a teď už jen dolaďujeme detaily. Rekvalifikace na hodinové manžele se nám tedy nadmíru vydařila a svůj manuální um určitě zúročíme i někdy v budoucnosti,“ prozradila silnější polovina páru. A aby se jeho slova potvrdila, krásnější z dvojice s fortelem a viditelnou praxí, zkrášlila obývák novým obrazem, na kterém jeho autorka ztvárnila majitele bytu téměř k nerozeznání od reality.

Boloňské špagety několikrát do týdne

Po úvodní sladké svačince a zkrášlení zdi pokračovala prohlídka. „Kuchyň, jak vidíte, jsme vybavili vším potřebným ke vaření a samozřejmě i myčkou. Petr odmítal zápolit s utěrkou a já drhnout ručně nádobí. Při vaření se střídáme, přítel je specialistou na boloňské špagety, takže je máme tak třikrát až pětkrát týdně a když se dostanu k plotně já tak si dopřáváme i jiné pochoutky z mého kulinářského repertoáru,“ s úsměvem informovala Markéta.

Oba parťáci ovšem nežijí v bytě sami. Jsou přáteli němé tváře, takže společnou domácnost s nimi sdílejí třeba rybičky, kocour Bubo a chameleon jemenský, který dostal typicky jemenské jméno. Je to Pepíček.

Chameleoní holka Pepíček

„Slyší na něj a je to velký mazel a kamarád, ovšem pozor, Pepíček je holka. Když poprvé snesl pár vajíček, což nás překvapilo, protože ze školy víme, že to žádní samci po dobrém ani zlém nedělají, museli jsme mu nechat v občance změnit pohlaví, ale jméno mu nebo vlastně jí zůstalo klučičí,“ se smíchem vysvětlil Petr.

„Po té koronavirové hrůze, co nás pronásledovala si rozvolnění užívám a makám, až se ze mě kouří. Po prázdninách čekají muzikály, momentálně často vystupujeme s kapelou a dokončuji desku a jednu písničku, duet s Petrem Kolářem, který se jmenuje Markéta, a myslím si, že to bude hodně dobrý song. Teď se modlím, aby se ta hrůza, co tu byla, nevrátila s ještě větší intenzitou,“ sdělil s jiskrou v oku a nadějí v hlase Kutheil.

I partnerka trošku odtajnila plány. „Korona způsobila odsunutí tří premiér, kde jsem měla vystupovat, jednak muzikál We Will Rock You, kde hrajeme oba s Petrem, pak to byl Hamlet v Hybernii a Nižný Novgorod v Semaforu. Takže já několikafázově trénuji a už se třesu na zahájení sezony.“

„Žijeme si tu v pohodě, máme vše, co potřebujeme, co nepotřebujeme, vyhodíme a co nám chybí, dokoupíme. Pracujeme, trénujeme, tvoříme a vaříme, tak doufáme, že to vydrží i nadále,“ téměř unisono a v dobrém rozmaru nám pověděla tahle povedená dvojka na úplný závěr audience a přidala další úsměvy na rozloučenou.