Zatímco herci jako Miroslav Donutil, Simona Stašová, Eva Holubová, Jaroslav Dušek a Bolek Polívka zůstali svému povolání věrní po celý život, představitelé dětí z Pelíšků stejný osud neměli.

Kristýna Nováková-Fuitová měla velmi dobře našlápnutou svou filmovou kariéru. Pelíšky nebyly první film, ve kterém se objevila, poprvé stála před kamerou při natáčení filmu Výchova dívek v Čechách. Při natáčení tohoto snímku si ji vyhlédl režisér Hřebejk a následně ji obsadil do Pelíšků. I když později vystudovala DAMU a herectví se nadále věnovala, výraznější roli než v Pelíškách už nezískala. V posledních letech se objevila například v krimi seriálu Temný kraj.

To pro herce Michaela Berana byla role v Pelíškách jeho úplně první. Herectví ho chytlo natolik, že vystudoval brněnskou konzervatoř. Díky roli v Pelíškách navíc získal velkou popularitu. U hraní sice nezůstal, ale od filmu úplně neodešel. Nyní je z něj televizní produkční. Sem tam si pro radost zahraje malé role, mihl se například ve filmech Snowborďáci, Ro(c)k Podvraťáků nebo Veterán.

Vetšina herců u herectví nevydržela

Marek Morvai-Javorský si zahrál v Pelíškách filmového syna Evy Holubové. Do filmu si ho vybral Hřebejk kvůli tomu, že s ním už spolupracoval v seriálu Kde padají hvězdy. I když se Marek objevoval před kamerou od útlého věku, vášeň pro herectví mu nevydržela. Nyní se živí jako fotograf.

I Sylvie Koblížková se objevila prvně v seriálu Kde padají hvězdy. I když Sylvie o hraní ve filmech a seriálech velmi stála, její sen jí nevyšel. Místo hraní vystudovala manažerskou školu a nějakou dobu se živila jako barmanka. Role malé Uzlinky tak pro ni byla bez debat tou nejvýraznější.

Představitel hezouna Eliena se od herectví posunul k hudbě. Ondřej Brousek působí v kapele Monkey Business a skládá televizní a filmovou hudbu. Na herectví ovšem úplně nezanevřel, naposledy se objevil v komedii Špunti na vodě. Je také bývalým manželem populární moderátorky Adély Gondíkové.