Jak nejsnadněji poznáte, že PAVLA VITÁZKOVÁ (33) natáčí seriál? Podle změny účesu! Co nový příběh, to jiná barva. V Redakci byla zrzkou, v Humoreskách se z ní stala hnědovláska a v Cestách domů zase zesvětlala. V blond vlasech stihla natočit ještě seriál z taneční akademie První krok, který nedávno začala uvádět televize Nova. Teď už je ale zase hnědovláska.

Diskutujte: Jaká barva vlasů sluší Pavle nejvíc?


Manžel Dušan si prý u Pavly změny účesu či barvy ani nevšimne

Co vás přivedlo ke změně barvy vlasů?
Většinou se podřizuju přání režisérů. Po roce žehlení melírovaných vlasů jsem je měla úplně zničené. Mohla jsem si je buď ostříhat, nebo nechat vyživit hnědou barvou.

Jak vám to podle vašeho okolí nejvíc sluší?
Jako dítě jsem měla úplně bílé vlásky. Blonďatý melír proto všichni berou tak, že ke mně patří. Se zrzavými kadeřemi jsem byla dračice. Ale nejlepší reakce mám na hnědou barvu. Všichni mi říkají, že mám zapomenout na blond. Sama bych přitom nejraději nosila úplně krátké vlasy. Mým snem je platinově bílý kraťoučký sestřih, ale to by bylo velmi nepraktické pro divadlo.

Byl by to i sen vašeho muže?
Dušan by si toho ani nevšiml. Vážím si toho, že se mu nemusím zpovídat, jak vypadám.

Dušan vypadá jako dvojník Orlanda Blooma. Přináší to nevýhody mít doma hezkého muže?
Ježíšmarjá, on si to chudák malej myslí také. Koukal se na Piráty z Karibiku a říkal mi: „Miláčku, já nejsem Johnny Depp ani Brad Pitt, já jsem Orlando Bloom, a to je hrozné. On nemá žádné rty, žádnou bradu, je vyzáblej a je děsnej, a to jsem já.“ Ale hezkej je. Holky kolem něj pořád krouží. I máma mě před tím kdysi varovala. Když jsem jí ho ukazovala v Praze na Thálii, kde přebíral cenu za roli Bergera ve Vlasech, tak mi řekla: „Pavlínko, a není on moc pěknej?“ Ale já mu to přeju. Jsem na něj pyšná.

Jak vám je, když ho na jevišti líbají herečky?
Tak to je bezvadné! Protože vím, že až se budu v roli s někým líbat já, tak mi na to nebude moci nic říct. Ale to berte s nadsázkou. Oba víme, že to patří k naší práci. A navíc: co je mi do toho? Dušan není můj majetek!

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.