To je on!

Režisér úspěšného seriálu Cirkus Humberto měl o postavě Vaška jasnou představu, stále ale nenacházel to pravé. Už to vypadalo, že bude muset slevit ze svých nároků, když se objevil osmiletý Pavel Mang, kterého na konkurz doprovodil jeho trenér gymnastiky. Po několika ukázkových přemetech bylo jasno!

Stopka

Dvouleté natáčení bylo pro malého Pavla jako sen. Nemusel do školy, podíval se k moři, učarovaly mu plachetnice a většinu času trávil ve společnosti svého seriálového otce Petra Haničince, který ho zasvětil do "krás" jadrné češtiny. Svou rychle nabytou slávu si užíval, lidé ho poznávali a předpovídali mu zářnou budoucnost. Sebevědomí stoupalo raketovou rychlostí a Pavel zanevřel na plán B. Studium na konzervatoři představovalo jasnou volbu. Ale právě tam mu zlomili vaz, když komise nenašla pochopení pro odříkaný monolog.

Klesání

Pocit, že nenaplnil očekávání svá ani lidí kolem sebe, ho začal tížit a Pavel se stahoval do sebe. Místo konzervatoře vzal zavděk obyčejnou obchodní školou. Když se kolem osmnáctin přestaly objevovat nabídky na natáčení, pokusily se o něj deprese. Došlo to tak daleko, že se zdráhal vyjít mezi lidi, mluvit s nimi. Nabízelo se snadné řešení - alkohol. Na čas mu podlehl a klesal ke dnu. Naštěstí si díky osvětě z internetu naordinoval speciální terapii a sám se postavil svým největším strašákům jako je kontakt s lidmi nebo zvládání stresových situací.

Stranou

Své herecké pokusy z dob dětství i "křivdu" při přijímacích zkouškách na konzervatoř už hodil za hlavu. S kamarádem si v Praze otevřel obchod s hodinkami, oženil se a sňatkem získal dceru. Před kameru se už zřejmě nikdy nevrátí.