I když se z komedie často stává rodinné drama, herci si na place užili dost legrace. Dokonce měli mezi sebou tak fajn vztah, že si často zašli po natáčení na víno nebo pivo. Vyhlášený bohém Jiří Kodet si však touto oblíbenou činností trochu zavařil. Jak se říká "za dobrotu na žebrotu". Po natáčení chtěl jednou udělat dobrý skutek a pozval své herecké kolegy a režiséra do restaurace na skleničku. „Zdenda Dítě byl vyhlášený škrt, takže vidina toho, že nebude muset nic platit, a ještě se napije, mu rozzářila oči. A Pepa Vinklář měl asi hodinu čas, než musel odjet na večerní představení do divadla, tak šel na chvíli posedět s nimi. Jirka Kodet, velký gurmán, objednával láhev nejlepšího šampaňského,“ zavzpomínal režisér Otakar Fuka. (Zdroj: www.max.prima.cz, novinky, červen, 2020)

Když Vinklář odešel, byla stále u stolu dobrá nálada. Navíc se ozval i hlad a Kodet chtěl pro sebe a kolegu objednat něco dobrého. Nechal si poradit od číšníka a už se těšil na specialitu podniku. „Když přišlo na placení, Kodet zjistil, že zapomněl peníze. Celý se prošacoval, ale neměl u sebe ani floka,“ pokračuje režisér. To dostalo známého škrta Zdeňka Dítěte do předinfarktového stavu. Nedalo se ale nic dělat, a to co snědli, musel zaplatit on. Na Jiřího Kodeta byl ale tak naštvaný, že s ním prý po zbytek natáčení nepromluvil slovo.

Přitom mu kolega vrátil peníze i dýškem pro číšníka hned za tři dny. Pochybení se ale už nedalo "vyžehlit". Dítě bral tento myšlený dobrý skutek jako podpásovku, protože každý o něm věděl, jak šetří. Dokonce tak, že si na natáčení bral své vlastní svačiny, aby nemusel platit za obědy.