Tereza Hlůšková už prožila tři dlouhé roky v pákistánském vězení. Desátého ledna 2018 ji zadrželi celníci a našli u ní v kufru 8,8 kilogramů čistého heroinu.

Soud Hlůškovou poslal na osm let a osm měsíců natvrdo do tamní věznice, proti čemuž se ihned odvolala. Problém je v tom, že se Češka dodnes nedočkala odvolacího řízení.

Již třikrát došlo k odložení případu pašeračky a zatím není jisté, kdy se čtvrtého termínu dočká. Ve vězení tak oslavila další smutné výročí, které navíc připomínalo scénu z hororu.

Tereza Hlůšková zažila další hrůzný den. Už samotný pobyt v láhaurské věznici rozhodně není žádný luxus. V létě zde panují nesnesitelná vedra a v zimě naopak zase teploty v celách klesají tak nízko, že pro zadržené je nejcennějším darem teplá deka.

Tentokrát pro změnu došlo v sobotu večer v Pákistánu k masivním výpadkům elektřiny a bez proudu skončila na celou noc také věznice, ve které si Tereza odpykává svůj trest.

Informaci sdělil Blesku novinář Alí Aršád. Proud prý vypadl krátce před půl dvanáctou v sobotu večer a obnoven byl až další den dopoledne!

"Ve vězení došla voda, což způsobilo, že ona i další zadržené měly problémy se umýt. Tereza strávila v temnotě celou noc a nemohla kvůli výpadku proudu spát a následující den dostala pozdě snídani," popsal Alí Aršád výše zmíněnému webu.

Tereza Hlůšková sice stále věří, že se nakonec dostane domů předčasně, zároveň ale ve svém nedávném dopise napsala, že je smířená i s možností odsedět si svůj trest v plné výši.

"Chci říct, že každý dělá chyby, což je sice klišé, ale něco na tom je. Já se ze svých chyb poučila, změnila jsem se a nemůžu se dočkat domů. Jestli to bude příští rok, nebo za zbývajících pět let, nevím," tvrdí podle Blesku smířeně pašeračka. Jak její případ dopadne a zda se nad ní místní soudce nakonec slituje, to ukáží až příští měsíce.