Slušný hoch z dobré rodiny a teď tohle! Tuhle větu slyšel Richard Stevenson Parker od svého otce několikrát. Narodil se 4. června 1952 ve Philadelphii do rodiny zámožného investičního poradce. Když si díky matce v pěti letech zahrál v několika reklamách, otec se poprvé zatvářil přísně a zakročil. V dalších letech mu Richard dělal radost. Výborný prospěch, nadaný veslař, na prestižní univerzitě v Princetonu vystudoval architekturu. Nakonec ale zakotvil v ateliéru zcela jiného druhu. Po škole se vydal do Hollywoodu a uviděl další otcův vztyčený ukazováček. Tentokrát už na něj nedal.

Podnikavá milenka

Na začátku kariéry neměl ani tak problém najít roli jako spíše vhodné jméno. Richard Parker se už jmenoval jiný herec, obsazeno bylo i Richard Stevenson. Uspěl až s Parkerem Stevensonem.

Brzy se kolem něj začaly točit ženy, což byl kámen úrazu. Většinou se ošklivě spálil. Koncem 70. let se zamiloval do herečky Morgan Fairchildové, od čehož ho otec určitě zrazoval. O dva roky starší kráska byla známá dlouhým seznamem milenců a podle očekávání „zametla" také s Parkerem. Krátce před ním chodila s Tellym Savalasem či Markem Harmonem, a po necelém roce ho vyměnila za „perspektivnějšího" monackého knížete Alberta a později politika Johna Kerryho.

Parker se ale rychle vzpamatoval a v roce 1983 si vzal herečku Kirstie Alleyovou. Ani s ní to neměl jednoduché.

Skandální soud

Kirstie proslula nejen náklonností ke scientologii, ale také citovou nestálostí. Brzy se zamilovala do Patricka Swayzeho, což bylo zvlášť pikantní, protože s ním Parker v té době natáčel seriál Sever a Jih. Koncem 80. let se pro změnu zakoukala do Johna Travolty. Přestože s ním dle svých slov nikdy nic neměla, neváhala ho značit za největší lásku svého života.

Parker s ní zůstal a ve snaze o záchranu vztahu adoptovali syna Willama (*1992) a dceru Lillie (*1994). Manželství se přesto rozpadlo a rozvod v roce 1997 se stal široce sledovaný. Dvojice se přetahovala nejen o děti, ale také o majetek. Senzaci způsobil také podrobný popis jejich opulentního života. Samozřejmostí bylo několik luxusních rezidencí s armádou služebnictva, nechyběla exotická zvířata v rolích domácích mazlíčků, oslavy dětských narozenin se symfonickým orchestrem nebo „malé" pozornosti v podobě jachet a sportovních vozů Ferrari. Parker nakonec vysoudil šest milionů dolarů a stáhl se do ústraní.

Herectví v posledních deseti letech prakticky pověsil na hřebík, oficiální přítelkyni nemá, rád fotografuje a spolu s o 12 let mladším bratrem Hutchem se věnuje produkci. Předloni v prosinci ho zasáhla těžká zpráva. Snoubenec dcery Lillie se zabil na motorce.