Někdy si ji pletou s Jennifer Aniston. Možná je to tím, že má stejně jako ona řeckého tatínka. Gabrielle se narodila 2. ledna 1961 v arizonském Scottsdale spolu se svým dvojčetem, bratrem Jamesem.

Těžko říci, zda právě dvojnásobná dětská nadílka stála za rozpadem rodiny, každopádně otec Ernest, který provozoval restauraci, po půl roce od manželky Marlene odešel. Žena se přestěhovala do San Francisca, kde později otevřela obchod s dětským oblečením.

Nečekaná nabídka

Gabrielle nejprve zatoužila po kariéře baletky, jenže narostla jen do výšky 155 centimetrů, takže měla smůlu. Obrátila proto pozornost k herectví a pantomimě. Uměleckou školu dokončila v roce 1983, ale první velké filmové role se dočkala až o šest let později, kdy se objevila s Robertem de Nirem v dramatu Dýka.

Když jí v roce 1990 oznámili, že bude v novém seriálu hrát šestnáctiletou studentku, musela se smát. Za chvíli totiž slavila třicetiny. Přesto si ji diváci v roli Andrey Zuckermannové zamilovali. V Beverly Hills 90210 působila pět let.

Zatímco její postava byla po většinu nešťastně zamilovaná do Brandona Walshe, ve skutečnosti se jí v soukromí dařilo. V roce 1992 se vdala za makléře Charlese Isaaca a narodily se jim dcery Kelsey (*1994) a Mollie (*1999). Rodinná pohoda ale trvala jen do roku 2006.

Nemůžu mluvit!

Gabrielle tehdy ve Vancouveru natáčela kanadský thriller Tajemství minulosti. Přitom s ní nezacházeli zrovna v rukavičkách. „Ve scénáři byla scéna, kdy mě útočník zezadu škrtí. Jenže ten herec měl přes dva metry a já měřím, kolik měřím. Popadl mě strašnou silou, dost to bolelo a nemohla jsem dýchat," popisovala začátek těžkostí. Ještě téhož večera ji rozbolela hlava, ale myslela si, že to spraví jeden prášek. Skutečnost byla mnohem horší. O několik dní později se bolesti dostavily opět, jenže byly mnohem silnější. Gabrielle navíc s hrůzou zjistila, že neovládá levou část obličeje. Okamžitě odletěla domů.

„První noc po návratu byla strašná. Připadala jsem si jako zloduch Joker z Batmana. Manžel mi musel držet hlavu, abych s ní nemlátila o zeď. Vůbec jsem nekontrolovala její pohyby," pokračovala. Lékaři si s ní dlouho nevěděli rady. Šest měsíců nedokázala pořádně mluvit. Mezitím úspěšně zažalovala tvůrce filmu za ublížení na zdraví. Trvalo dva roky, než opět normálně fungovala. Postupně se vrátila nejen k herectví, ale začala se věnovat i dabingu.