Na hraně

Krátce po padesátce musela stále optimistická Retková bojovat s rakovinou děložního hrdla. Do nemocnice nastoupila za pět minut dvanáct, ale operace proběhla bez komplikací. První týdny byly kruté, nebyla schopná pohybu a stala se zcela závislou na své rodině. Nepříjemná zkušenost ji ale přinutila zvolnit a dohnat k prevenci i dcery. Očkovaná je ale jen ta mladší, Alice už byla mimo věkovou hranici. Naštěstí se mohla hlasatelka poměrně brzy vrátit ke sportu a práci. A na chmury se snaží nemyslet.

Příliš brzy

Ve svých 63 letech je Retková už čtyřnásobnou babičkou. Když potkala Petra, muže svých snů, zapochybovala, protože byl o dvanáct let starší. V té době dělala rozhovor s doktorem Plzákem a on takový věkový rozdíl označil za naprosto ideální. Vzala si ho jako třiadvacetiletá a vyvdala desetiletou dceru Alici. Ta bojovala se smrtí své maminky a náruč usměvavé hlasatelky jí přišla vhod. Velice rychle k sobě našly cestu. Alice otěhotněla poměrně brzy a Retková se před čtyřicítkou stala dvojnásobnou babičkou. S vnučkami Adélkou i Betty má kamarádský vztah.

Sama s manželem měla ještě vlastní dceru Magdalénu, která do rodiny přivedla vnuky Martina a Ondřeje. Retková měla strach, aby svou biologickou dceru neupřednostňovala před Alicí, ale nikdy se k tomu nesnížila. Dívky mezi sebou mají skvělý vztah a po vzoru svého otce se daly na studium medicíny.

I s tak velkou rodinou se dokázala hlasatelka udržet na vrcholu spoustu let a netají se tím, že bez pomoci svých blízkých by musela z televizních obrazovek zmizet mnohem dřív. Přes týden pracovala na plný úvazek, víkendy a dovolené věnovala beze zbytku rodině.

Tuctovka

Její mladistvý vzhled je záhadou a spadá do stejné kategorie jako Jana Švandová (72) nebo Petra Černocká (70). Bývalá hlasatelka ale nedávno odhalila recept na věčné mládí a štíhlou figuru. Žije pohybem. I přes velké zdravotní komplikace se mohla vrátit ke sportu. Je vášnivou tenistkou a s radostí si zahraje basket. Netrpí ale na přehnaně zdravý životní styl a s radostí dřinu na kurtu zapije vychlazeným pivem. Pro svůj vzhled nemusí dělat skoro nic. Nepodstoupila žádnou plastiku a místo přípravků proti vráskám používá krém na dětský zadeček. Ten její dcera, která se živí jako pediatrička, doporučuje novopečeným maminkám.