MIRKA ČEJKOVÁ (49) má za sebou třetí manželství. Za podnikatele Marka Víta (40) byla vdaná šest let. Co si ze vztahu odnesla a o co naopak přišla? S Mirkou jsem mluvil pár hodin poté, co soud rozvedl její třetí manželství. Bývalá moderátorka neskrývala svou radost, ze srdce jí v tu chvíli spadl pořádný balvan.

Diskutujete: Kde podle vás dělá Mirka Čejková největší chybu ve vztazích s muži?

Jak byste nyní s odstupem zhodnotila šest let vašeho manželství?
Je otázkou, kolik času z těch šesti let jsme vlastně žili opravdu spolu. Přemýšlela jsem, jak to bylo na začátku. On vstoupil do mého života v době, kdy jsem na tom nebyla nejlíp, a tvářil se jako obětavý muž, kterému život ublížil, žena nerozuměla a on touží po rodině. Věnoval se mým klukům a zpočátku všechno vypadalo jako jedna velká idyla...

Ta idyla ale netrvala věčně. Jaké byly první varovné signály, že je něco špatně?
Těch jsem přehlídla strašně moc, anebo je spíš nechtěla vidět. Rozhodně přiznání k tomu, že je trestaný za podvody, asi hned tak někdo nepřejde. Já ano. Věřila jsem řadě jeho zdůvodnění. Moje chyba byla i v tom, že jsem spoustu věcí omlouvala. Když byl agresivní, přijala jsem vysvětlení, že se bojí návratu do vězení, když byl extrémně žárlivý, brala jsem zdůvodnění, že má špatné zkušenosti. To byly moje chyby. Na druhou stranu nutno říct, že Marek je opravdu dobrý manipulátor, nakonec je to jeho práce, jak jinak chcete dělat podvody? Někteří lidé si dokonce myslí, že si mě vytipoval, a kdybych to nebyla já, byl by to někdo jako já. Už jenom okolnosti našeho seznámení. Oslovil mě na večírku Novy, který jsem uváděla a který je obvykle jenom pro zvané. On se tam ale nějakým způsobem dostal. Dokázal vytvořit neuvěřitelné situace, řetězit historky a všechno překroutit. Ale to vidím až teď. Vztah se mnou pro něj byl výhodný. Potřeboval zázemí, manželství přispělo i k propuštění na podmínku, de facto jsem ho navíc živila.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.