Když 8. září 1986 Oprah Winfrey odstartovala svou televizní show, která se stala doslova přes noc hitem Spojených států, nikdo nemohl tušit, že se její pořad udrží na obrazovkách (a v rekordních sledovanostech!) celých 25 let. Oprah si vydobyla místo celosvětově nejvlivnější ženy pracující v médiích, založila vlastní časopis, o jehož prodaných nákladech se zdejším vydavatelským domům může jen zdát, do její talk show si o účast telefonovali nejen vlivné celebrity, ale dokonce i sám americký prezident… a takto bychom mohli pokračovat až k dnešku, kdy rozjíždí svou vlastní televizní společnost OWN.

Od 20. června se této famózní a empatické moderátorky budou moci nabažit i televizní diváci u nás. Televize Prima LOVE nasadila od 19. hodiny do svého vysílacího schématu právě pětadvacátou (a definitivně poslední) sérii talk show této Amerikou milované dámy. A to si ti z vás, kteří mají rádi profesionálně odvedenou televizní práci, zřejmě nenechají ujít.

PÁR PERLIČEK alá OPRAH

  • Díl, ve kterém byl hostem talk show Michael Jackson a který Oprah natáčela v jeho „pohádkovém“ Neverlandu, sledovalo u obrazovek 62 milionů diváků!
  • V roce 2008 využil v rámci amerických prezidentských voleb její popularity i nynější prezident Barack Obama, kterého moderátorka otevřeně podporovala. Statistici hovoří, že její „slovo“ mu přineslo minimálně 1 000 000 hlasů.
  • Nejčastějším hostem jejího pořadu byla zpěvačka Céline Dion, celkem 27krát.
  • Před pěti lety, v rámci oslav dvacátého výročí svého pořadu, vzala Oprah celý svůj štáb (včetně rodinných příslušníků všech zainteresovaných) na exotickou dovolenou na Havaj. Tímto jim vyjádřila poděkování za jejich tvrdou práci…
  • První díl z 25. sezony je natočen jako speciál obsahující flashbacky z předchozích sezon a v hledišti sedělo 300 nejvěrnějších fanoušků. Jako hosta si diváci sami vybrali Johna Travoltu. Nečekané překvapení přišlo na konci pořadu, kdy všem divákům v hledišti jen tak mimochodem sdělila, že s ní poletí do Austrálie a letadlo bude pilotovat právě John Travolta.
  • Z hostů, kteří se mj. v poslední sérii objevili, byla i spisovatelka J. K. Rowling, zpěvák Ricky Martin či Bill Gates.

A co vy? Budete se dívat?