Vybíravá

Žlutá barva má mnoho odstínů. Pastelové, neonové, v barvě sluníčka a pampelišek, okrové, horčicové. Málokdy tak moc záleží na barvě vlasů a očí nebo odstínu pleti.

Skvěle se doplňuje s tmavovláskami nebo zrzkami. Blondýnky se jí nemusí nadobro vzdát, ale při výběru si prožijí hotové martirium. Na každý odstín nebo vzor jim bude slušet. Možná by se měly držet jen výrazných žlutých doplňků.

Když slavní tápou

Celebrity, módní ikony a blogerky rády překračují hranice, a často koketují se žlutými kousky oblečení. Ne vždy se to podaří. Sienna Miller se v okrových šatech ze saténu ztrácí, rusovlasá Julianne Moore v kanárkovém monolitu připomíná postavičku Sponge Boba, komička Melissa Rauch vypadá jako želatinový bonbon, oscarová herečka Alicia Vikander si zřejmě odskočila z maturitního plesu a na oko upjatá Dakota Johnson se zabalená ve žlutém závěsu ze sametu vrátila o půl století zpět.

Paleta barev

Královský šatník překypuje barvami a žlutá mezi nimi nechybí. Vévodkyně Kate i Meghan patří mezi typy, kterým výrazné barvy sluší, žlutou nevyjímaje. Princ William nadšení zřejmě nesdílí a nechal se slyšet, že v nich jeho žena vypadá jako banán. I princezna Diana měla ve skříni pár zářivých kousků, ale nebyly zárukou toho, že by zazářila i ona.