Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Tentokrát „umyjeme hlavu“ paní Havlové.

Co je a co není drahé?

Paní Dagmar chodí do pražského salonu Jet Set. Namátkou se podívejme do ceníku – střih a foukání 900 Kč, barva a střih 2150 Kč, melír a střih 3200 Kč, společenský účes 600 až 3000 Kč podle náročnosti. Tyto ceny jsou ve srovnání s ostatními pražskými salony běžné, pokud za salon nepovažujeme kadeřnictví v sušárně někde na okraji města. Nic proti těmto kadeřnictvím, nikde není napsáno, že nemusejí být dobrá, ale nelze se divit, že bývalá první dáma volí luxusnější podnik.

Česat se sama? To není pro celebrity!

Ke kadeřnici chodí paní Dagmar často – někdy i třikrát týdně. Pak se tedy částky 200 000 Kč ročně snadno dopočítáme. Průměrná žena (to je odhad, ne výsledek žádného průzkumu) chodí ke kadeřníkovi zhruba jednou za dva měsíce, kdy si nechá dobarvit odrosty nebo melír, přistřihnout, vyfoukat, jednou za čas se nechá učesat na ples či jinou společenskou akci. Pro každodenní nošení si vlasy upravuje sama doma. Můžeme ale totéž chtít po Dagmar Havlové (a dalších slavných ženách), která chodí pravidelně do společnosti? Vždyť když přijde kamkoli nedokonale upravená, tak jí to hned pořádně natřeme, že vypadá jako šmudla. Havlová je navíc tváří zmíněného salonu, a tak mu musí dělat ve společnosti čest. Nemluvě o tom, že jí za to jistě dávají výrazné slevy. Takže ono to s tou rozmařilostí nebude tak horké... Nebo máte jiný názor? A kolik utratíte za kadeřníka ročně vy?